Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Μειονέκτημα το επίπεδο τιμών

Βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας από την άποψη της ανταγωνιστικότητας στον τουρισμό, ωστόσο το επίπεδο των τιμών είναι ένα από τα μειονεκτήματα που εντοπίζει η σχετική έρευνα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του World Economic Forum.

Σε χτεσινή κοινή (!) ανακοίνωση του ΣΕΒ και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, επισημαίνεται - μεταξύ άλλων - ότι η Ελλάδα κατέκτησε την 22η θέση (από την 24η πέρυσι) ανάμεσα σε 124 χώρες στον Δείκτη Ταξιδιωτικής και Τουριστικής Ανταγωνιστικότητας. Σύμφωνα με την έρευνα, τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας είναι οι ικανοποιητικές γενικές συνθήκες υγιεινής, το εύρος και το πλήθος των τουριστικών υποδομών, η διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων και των υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων και οι πολιτιστικοί της πόροι. Από την άλλη, το επίπεδο των τιμών, το πλαίσιο κανόνων και ρυθμίσεων, οι υποδομές οδικών μεταφορών και ο τομέας των ανθρώπινων πόρων.

Τα στοιχεία αποτέλεσαν ευκαιρία για τους δύο επιχειρηματικούς συνδέσμους να ζητήσουν επιπρόσθετη βελτίωση του επιχειρηματικού και ρυθμιστικού περιβάλλοντος και την «άρση των εμποδίων στην προσέλευση ξένων επενδύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ