Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ
Τους αναζητούν στο Λιχτενστάιν...

Επίσημο αίτημα της ελληνικής στη γερμανική κυβέρνηση για την αποστολή της λίστας με τα ονόματα μεγαλοκαταθετών

Επίσημο αίτημα στις γερμανικές αρχές για την αποστολή των στοιχείων σχετικά με λογαριασμούς σε τράπεζες του Λιχτενστάιν απέστειλε η κυβέρνηση της ΝΔ σε μια προσπάθεια να δείξει έργο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Γεγονός είναι ότι η πλουτοκρατία της χώρας, με την ανοχή και τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων, συνεχίζει να επιδίδεται σε όργιο φοροδιαφυγής, εξάγοντας τα κλοπιμαία σε φορολογικούς παραδείσους.

Ομως η ενέργεια της κυβέρνησης - η οποία σε κάθε περίπτωση θα κριθεί και εκ του αποτελέσματος - γίνεται για το «θεαθήναι». Την ίδια στιγμή τα σκαστά στοιχεία με το ονόματα μεγαλοφοροφυγάδων μέσα στη χώρα που ήδη έχει στη διάθεσή της η εφορία χρονίζουν στα αζήτητα με τους επιτήδειους να παραμένουν στο απυρόβλητο. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, 6.274 μεγαλοοφειλέτες, χωρίς να έχουν κηρύξει πτώχευση, έχουν φεσώσει την εφορία με περίπου 15 δισ. ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία θεωρούνται οριστικά χαμένα. Πρόκειται εν πολλοίς για μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι προηγουμένως καρπώθηκαν μέσω «αναπτυξιακών» και άλλων νόμων μπόλικο και δωρεάν κρατικό χρήμα.

Στην επιστολή - αίτημα της κυβέρνησης, που απευθύνει προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο υφυπουργός Αντ. Μπέζας σημειώνει την «εξέχουσας σημασίας πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας για τη συνεργασία των φορολογικών αρχών», ζητώντας την «αποστολή όλων των στοιχείων». Ο υπουργός Γ. Αλογοσκούφης σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πληρωμής του πληροφοριοδότη, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να είναι στέλεχος τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ