Πέμπτη 6 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σωτήρης Καλέας
Σωτήρης Καλέας
Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΤΑ (Μπότσα) από τη Λευκίμμη Κέρκυρας, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 26 Φλεβάρη 2008, η σύζυγός του Μαρία, τα παιδιά του Σπύρος, Εφη, Αλεξάνδρα, Χρυσούλα, οι σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Λευκίμμης, 560 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

«Είναι η μοίρα να φεύγουν τα πολυαγαπημένα μας πρόσωπα και να μένουμε μόνοι...», γράφει η Μαρίνα Ζωγράφου - ποιήτρια, συγγραφέας για την αδελφή της ΑΘΗΝΑ. Και της αφιερώνει και ένα μεγάλο ποίημα.

Η Αθηνά Ζωγράφου γεννήθηκε στην Κομοτηνή στις 17 Γενάρη 1934. Πέθανε στις 26 Νοέμβρη 2007 στην Αθήνα - στους Θρακομακεδόνες, όπου ζούσε μαζί με την αδελφή της. Ευγενική, προσηνής, δυναμική, αισιόδοξη, αγαπητή από όλους. Ηξερε αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά. Αγαπούσε τα ταξίδια σε Ευρώπη, Αφρική και αλλού. Από το 1940 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Διορίστηκε στον ΟΤΕ, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Με μια καλοσύνη απέραντη. Πάντα πρόθυμη να βοηθήσει τους συνανθρώπους όπως μπορούσε. Οσοι τη γνώρισαν δε θα την ξεχάσουν ποτέ.

Στη μνήμη της, αντί για στεφάνι στον τάφο της, μια μικρή προσφορά 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Γ. Μ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ, μέλους του ΚΚΕ, η Καίτη Φειδάκη προσφέρει 30 ευρώ στην ΚΝΕ, μέσω ΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΛΕΑ, η σύζυγός του Μάχη και τα παιδιά του Κώστας και Βασίλης προσφέρουν στην ΚΟΒ Δαύλειας 100 ευρώ.

* * *

Στις 23 Φλεβάρη 2008 «έφυγε» ο αγωνιστής ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΣΣΟΤΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Θάφτηκε στο Κοιμητήριο της Πετρούπολης.


Παντελής Μανταλόβας
Παντελής Μανταλόβας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ