Πέμπτη 6 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κούρσα μηχανισμών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ολα σε τάξη στους Ρεπουμπλικανούς, καθώς ο Τζον ΜακΚέιν, μετά και τις νίκες του στις προχτεσινές προκριματικές εκλογές, εξασφάλισε το χρίσμα του κόμματος για την υποψηφιότητα στην προεδρία.

Αντίθετα στις τάξεις των Δημοκρατικών όλα είναι ανοιχτά, σε μια μάχη μηχανισμών και... χορηγών, μετά τις νίκες της Χίλαρι Κλίντον σε Οχάιο, Ρόουντ Αϊλαντ και Τέξας έναντι του αντιπάλου της Μπάρακ Ομπάμα, που κέρδισε μόνο την προκριματική αναμέτρηση στο Βερμόντ.

Με αναπτερωμένο το ηθικό η Χίλαρι Κλίντον άφησε για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι εκείνη και ο Μπάρακ Ομπάμα θα μπορούσαν να μοιραστούν το «εισιτήριο» για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, εννοείται με εκείνη ως υποψήφια πρόεδρο και παρά το γεγονός ότι ο Ομπάμα προηγείται στις νίκες του σε πολιτείες αλλά και στους εκλέκτορες με 1.482 έναντι 1.390 της Χίλαρι Κλίντον.

Πάντως η αναμέτρηση του Βερμόντ είχε μία ακόμη έκπληξη, καθώς οι κάτοικοι των πόλεων Μπράτλμπορο και Μάρλμπορο, εκτός από τις προκριματικές εκλογές ενέκριναν και ψήφισμα που ζητούν τη σύλληψη των Μπους και Τσένι για «εγκλήματα κατά του Συντάγματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ