Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρωστήρες γυναικών

Εργο της Κάτιας Βαρβάκη
Εργο της Κάτιας Βαρβάκη
«Υπαινικτικές Ζωγραφιές», τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Γεύσως Παπαδάκη (έως 22/3), στην γκαλερί «Περιπλάνηση» (Δούσμανη 5, Γλυφάδα). Η δημιουργός αναφέρεται με τα έργα της στις ανθρώπινες σχέσεις: μοναχικότητα - συντροφικότητα, εσωστρέφεια - επικοινωνία, μνήμη - λησμονιά. Χρησιμοποιώντας τη φύση μεταφορικά, με ρεαλισμό και ιμπρεσιονιστική εναλλαγή των χρωμάτων, σχολιάζει, διαλέγεται με τον θεατή, απεικονίζοντας βιωμένα συναισθήματα και σκέψεις.

Εως τις 29/3 διαρκεί η έκθεση έργων της Κάτιας Βαρβάκη στο χώρο σύγχρονης τέχνης «Αμυμώνη» (Τοσίτσα 16, Ιωάννινα). Πρόκειται για έργα ζωγραφικής και κατασκευές, με γενικό τίτλο «Ονειρότοποι».

Στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλατεία Κολωνακίου 20), φιλοξενείται (έως 29/3) έκθεση της Κατερίνας Στεφανιδάκη, με τίτλο «Πατησίων 179». Πρόκειται για την πρώτη ατομική της έκθεση, που περιλαμβάνει δύο πανοραμικά σχέδια - εγκαταστάσεις (κάρβουνο σε χαρτί). Στη ζωγραφική της, ο διάλογος με το χώρο βρίσκεται ως κεντρικό ζήτημα. Με κύρια εργαλεία την προοπτική και το σχέδιο, ο ζωγραφικός χώρος γίνεται προέκταση του πραγματικού, καθιστώντας τον επισκέπτη μέρος του έργου. Η καλλιτέχνης καταγράφει με χιούμορ και κυνισμό το παρόν της ίδιας και του θεατή και στιγμές από τη ζωή μιας πολυπρόσωπης πόλης, όπως η Αθήνα, που αλλάζει όψεις ραγδαία.

Στη «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7), παρουσιάζεται η τελευταία δουλειά της Βούλας Μασούρα με τίτλο «Λήθης αναίρεση». Σημειώνουμε ότι τον προσεχή Ιούνη στη Δημοτική Πινακοθήκη της Ρόδου - Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, θα παρουσιαστεί αναδρομική έκθεσή της, σε συνεργασία με τη «Μέδουσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ