Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Να απαντήσουν οι φοιτητές στην αντιασφαλιστική επίθεση

Η ΠΚΣ καταγγέλλει τη στάση των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, αλλά και των ΔΙΚΤΥΟ και ΕΑΑΚ στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων

Με καθημερινή, συνεχή δράση η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές να αγωνιστούν για την κοινωνική ασφάλιση, ενώ καταθέτει και ενιαία ολοκληρωμένη πρόταση στα ΔΣ των συλλόγων «για να σημάνει ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ και ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για την κοινωνική ασφάλιση». Η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές «να γυρίσουν την πλάτη στις υπόλοιπες παρατάξεις που στοιχίζονται πίσω από τη ΓΣΕΕ και κερδίζουν χρόνο για την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους! Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν με τους καλύτερους όρους τη συμμετοχή στην απεργία και τις κινητοποιήσεις μαζί με τους εργάτες και τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ».

Η πρόταση της ΠΚΣ στα ΔΣ των συλλόγων, περιλαμβάνει: Συμμετοχή στη σημερινή στάση εργασίας και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο αυριανό παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, εξορμήσεις και περιοδείες στις σχολές αλλά και σε συνοικίες, εργασιακούς χώρους κ.λπ., συμμετοχή στην απεργία στις 19 Μάρτη και στις απεργιακές φρουρές στους χώρους εργασίας, γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους έγκαιρα για να οργανωθεί η μαζική συμμετοχή των φοιτητών στις κινητοποιήσεις.

Οπως καταγγέλλει η ΠΚΣ, στις περισσότερες περιπτώσεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ είτε «δεν πάτησαν το πόδι τους με προφάσεις στα ΔΣ είτε αρνήθηκαν την πρόταση και αρκέστηκαν στο να μεταφέρουν τις ημερομηνίες των Γενικών Συνελεύσεων μόλις μία μέρα πριν την πανελλαδική - πανεργατική απεργία». Σχετικά με τη στάση των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, η ΠΚΣ σημειώνει ότι η προσήλωσή τους στην πολιτική που «θέλει να καταδικάσει τη νέα γενιά στην ανασφάλεια, την ελαστικότητα και την περιπλάνηση αποκαλύφθηκε και με την απουσία τους ή άρνησή τους για σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων (π.χ. Γεωλογικό, Μαθηματικό) και με τις τοποθετήσεις (π.χ. ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ στη Γεωπονική είπε ότι αυτά τα θέματα δεν αφορούν τους φοιτητές...) και με τη στάση τους (π.χ. η ΔΑΠ στην ΑΣΟΕΕ διοργανώνει εκδήλωση με το... Φουστάνο την Πέμπτη που η Πανσπουδαστική καλεί σε Γενική Συνέλευση)».

«Η ανάγκη για μαζική, μαχητική αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική και προετοιμασία της απεργίας βρήκε απέναντί της τόσο τα ΕΑΑΚ όσο και την παράταξη του ΣΥΝασπισμού, ΔΙΚΤΥΟ», σημειώνει η ΠΚΣ και υπογραμμίζει πως ΕΑΑΚ και ΔΙΚΤΥΟ «αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την πρόταση της Πανσπουδαστικής και προσδέθηκαν πότε πίσω από τη ΔΑΠ, πότε πίσω από την ΠΑΣΠ, πότε πίσω και από τους δυο παίζοντας το ρόλο του αριστερού άλλοθι της ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στο φρενάρισμα των αγώνων! Στο Φυσικό και την ΑΣΟΕΕ τόσο τα ΕΑΑΚ όσο και το ΔΙΚΤΥΟ υπέγραψαν "σφιχταγκαλιασμένοι" με τη ΔΑΠ για Γενική Συνέλευση την Τρίτη λίγες ώρες πριν από την απεργία (!) ενώ στο Μαθηματικό τα ΕΑΑΚ δε βγάλανε "τσιμουδιά" αν και έχουν εκπρόσωπο στο ΔΣ», καταγγέλλει η ΠΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ