Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αιματηρές επιθέσεις

ΛΑΧΟΡΗ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Τουλάχιστον 24 νεκροί και 134 τραυματίες είναι ο απολογισμός δύο εκρήξεων που σημειώθηκαν χτες στη Λαχόρη και εικάζεται ότι επρόκειτο για επιθέσεις αυτοκτονίας. Η πρώτη έκρηξη έγινε σε κτίριο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, και η δεύτερη σε ιδιωτικά επιχειρηματικά γραφεία.

Οπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Λαχόρης Μαλίκ Μοχάμαντ Ικμπαλ, «μπορεί να είναι επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορούμε ακόμα να το επιβεβαιώσουμε». Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τον κόσμο από το οκταώροφο κτίριο της Αστυνομίας, που κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Στο μεταξύ, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης του Πακιστάν, ο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι εκ μέρους του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν (ΡΡΡ) και του ΡΜL - N, ο Ναουάζ Σαρίφ, υπέγραψαν συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού και ζήτησαν από τον Πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ να συγκαλέσει έκτακτη κοινοβουλευτική συνέλευση.

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, στις 17 Μάρτη θα συγκαλέσει την Εθνοσυνέλευση που προέκυψε από τις εκλογές στις 18 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ