Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΚΕΝ ΛΟΟΥΤΣ
Με τους μετανάστες και τους εργάτες

«Κους κους με φρέσκο ψάρι» του Αμπντελατίφ Κεσίς
«Κους κους με φρέσκο ψάρι» του Αμπντελατίφ Κεσίς
Ενδιαφέρουσα εβδομάδα! Πρώτα γιατί έχουμε μια ακόμα στρατευμένη ταινία του Κεν Λόουτς. Μιλάμε για το καθαρά πολιτικό φιλμ με τον ειρωνικό τίτλο «Ενας Ελεύθερος Κόσμος...». Η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και, κυρίως, των μεταναστών ανοιχτή και καθαρή μπροστά στα μάτια μας. Πρέπει όλοι να τη δούμε, μας αφορά!

Ταινία που αναφέρεται με σεβασμό στην εργατική τάξη είναι και το «Κους Κους και Φρέσκο Ψάρι», του Γαλλοτυνήσιου Αμπντελατίφ Κεσίς. Μισή ώρα κόψιμο (είναι 155΄) και θα μιλάγαμε για μικρό αριστούργημα. Τη βλέπεις και αγχώνεσαι (θετικά)!

Ενδιαφέρουσα και η ιστορική αγγλική ταινία του Τζάστιν Τσάντγουικ «Η Αλλη Ερωμένη του Βασιλιά». Αναφέρεται στον Ερρίκο τον 8ο και στις γυναίκες του, χωρίς, δυστυχώς, να μας φωτίζει ιδιαίτερα και σοβαρά για το πολιτικό περιβάλλον της εποχής. Κρίμα! Θα μιλάγαμε για πλήρη (ολοκληρωμένη) ταινία.

Η πυκνή σε συναισθήματα οικογενειακή τοιχογραφία του Κλοντ Μιλέρ, «Το Μυστικό», είναι μια ακόμα ταινία για το δράμα των Εβραίων (κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου). Τίποτα περισσότερο ιστορικά. Δεν ξέρω τι προσφέρουν, πια, παρόμοιες ταινίες (που δεν μπαίνουν στο ζουμί).

Στη συνέχεια έχουμε τρεις ταινίες για άτομα με ιδιαίτερες κινηματογραφικές ανάγκες! Μια φανταστική και εξωπραγματική ταινία για το πώς ήταν η ζωή και οι άνθρωποι το «10.000 π.Χ.». Δράστης αυτής της ιστορικής αυθαιρεσίας ο Ρολάντ Εμερίχ. Φανταστικά και αυθαίρετα είναι και «Τα Χρονικά του Σπάιντεργουικ» (θρίλερ). Εδώ ο δράστης λέγεται Μαρκ Γουότερς. Η ταινία ασχολείται με ένα στοιχειωμένο σπίτι και με ένα βιβλίο που λύνει αινίγματα! Τέλος, ένα νέο γραφείο διανομής («The Videorama») με την πρώτη του κιόλας ταινία μας αποκαλύπτει τους στόχους του. «Το Νησί των Χαμένων Ψυχών», του Νικολάι Αρκέλ. Δανέζικο σαχλοθρίλερ. Βλέπεις και δεν πιστεύεις στα μάτια σου! Τι επιτυχία να του ευχηθούμε;


«Ενας ελεύθερος κόσμος» του Κεν Λόουτς
«Ενας ελεύθερος κόσμος» του Κεν Λόουτς

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ