Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συμμαχικά «λάθη»

Μετά την επίθεση στην Κανταχάρ ακολούθησαν συλλήψεις υπόπτων από τον κατοχικό στρατό

Associated Press

Μετά την επίθεση στην Κανταχάρ ακολούθησαν συλλήψεις υπόπτων από τον κατοχικό στρατό
ΚΑΝΤΑΧΑΡ.--

Βομβιστική επίθεση δέχτηκε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή των κατοχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στην πόλη Κανταχάρ. Η ισχυρή έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών θυμάτων, των οποίων ο αριθμός δεν είχε ανακοινωθεί, μέχρι και χτες το βράδυ, από τις κατοχικές δυνάμεις, ωστόσο σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν πλήθος ασθενοφόρων και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή. Οι κατοχικές δυνάμεις και οι αφγανικές αρχές, ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν.

Ενα ακόμα «λάθος» των δυνάμεων κατοχής στο Αφγανιστάν, το βράδυ της Τρίτης, στοίχισε τη ζωή σε δύο παιδιά και δύο γυναίκες, όταν οι «συμμαχικές δυνάμεις έβαλαν εναντίον ενόπλων στασιαστών στο νότιο Αφγανιστάν»...

Στο μεταξύ, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τη Δευτέρα, όπου συμμετείχαν πάνω από 600 στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Γερμανίας, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιάαπ Ντε Χόοπ Σέφερ, σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, ζήτησε την αύξηση της γερμανικής στρατιωτικής αποστολής στο Αφγανιστάν, ζητώντας μάλιστα τη συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ