Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΚΕΡΚΥΡΑ: Πρώτη δύναμη επανεκλέχτηκαν οι ταξικές δυνάμεις στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Κέρκυρα. Σε σύνολο 300 ψηφισάντων - δύο άκυρα - η παράταξη της ΔΑΣ έλαβε 296 ψήφους και η «Αυτόνομη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» που στηρίχτηκε από δυνάμεις της πλειοψηφούσας παράταξης του Εργατικού Κέντρου δυο. Οι ταξικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνοντας και τις 5 έδρες. Εκλέγουν 6 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο και 3 για την Ομοσπονδία.

ΕΛΒΟ: Συμβολικό αποκλεισμό του σταθμού των Διοδίων της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν προχτές οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ. Απαιτούν να σταματήσει η παραγωγική απαξίωση της επιχείρησης. Χτες συνέχισαν με 3ωρη στάση εργασίας ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν αποκλεισμό του κτιρίου διοίκησης, την ώρα της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΕΛΒΟ. Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΕΛΒΟ καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν επαναφορά όλων των μετοχών της ΕΛΒΟ στο ελληνικό δημόσιο. Να παλέψουν για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα αμυντικών βιομηχανιών.

ΔΕΗ: Το πλαφόν που θέτει ο νόμος Σιούφα 2084/1992 στο εφάπαξ βοήθημα στο προσωπικό της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό. Την άποψη αυτή θα εισηγηθεί η Σπ. Χρυσικοπούλου στην αυριανή Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με το σκεπτικό ότι το εφάπαξ έχει καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα, καθώς διαμορφώνεται από τις εισφορές των εργαζομένων και της εργοδότριας ΔΕΗ. Η εισηγήτρια θα προτείνει να γίνει δεκτή αίτηση υπαλλήλων της ΔΕΗ, οι οποίοι ζητούν να τους καταβληθεί διαφορά 11.873 ευρώ από το εφάπαξ που έλαβαν το 1998. Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο πριν ένα χρόνο έχει κρίνει αντισυνταγματικό το πλαφόν στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, τραπεζών και ΔΕΚΟ.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Στους 438.066 (ποσοστό 8,9%) ανήλθαν οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι το Δεκέμβρη του 2007 σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού που δημοσίευσε χτες η Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

ΕΥΔΑΠ: Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) κήρυξαν για σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ με αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Στη 1 μ.μ. διοργανώνουν συγκέντρωση στο κτίριο της διοίκησης (Λαοδικείας στα Ιλίσια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ