Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Καθοριστικά ραντεβού

Τα πιο κρίσιμα ραντεβού τους που θα καθορίσουν το μέλλον τους στην Ευρωλίγκα έχουν σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για την 5η και προτελευταία αγωνιστική της φάσης του ΤΟΠ-16 της διοργάνωσης. Οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Σιέννα (21.45 ΣΚΑΪ), ενώ ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Κάουνας για να αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις (20.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Στο ΟΑΚΑ ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την ιταλική ομάδα από την οποία είχε χάσει στον πρώτο γύρο θα κρίνει ουσιαστικά τα πάντα. Σε περίπτωση νίκης των «πρασίνων» και μάλιστα με διαφορά 10 πόντους τα πάντα, όσον αφορά την πρωτιά του ομίλου, είναι ανοιχτά με την ελληνική ομάδα να είναι το φαβορί γι' αυτό. Σε περίπτωση όμως ήττας ακόμα και η πρόκριση θα τεθεί σε αμφιβολία ιδιαίτερα μάλιστα εάν η Παρτιζάν επικρατήσει στην Κωνσταντινούπολη της Εφές Πίλσεν. Πάντως, σύμφωνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς το κυνήγι της διαφοράς από την αρχή μπορεί να αποδειχθεί παγίδα για τους παίκτες του, από τους οποίους ζήτησε πάνω από όλα τη νίκη.

Στο Κάουνας και από το αποτέλεσμα της κόντρας τους με τη Ζαλγκίρις θα καθοριστεί και η παραπέρα πορεία του Ολυμπιακού. Σε περίπτωση νίκης οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν μέχρι και πρώτη θέση του ομίλου την τελευταία αγωνιστική. Αν ηττηθούν σήμερα, τότε για να ελπίζουν σε κατάληψη της δεύτερης προνομιούχου θέσης θα πρέπει να νικήσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και να υπάρχει συνδυασμός αποτελεσμάτων. Τη συγκέντρωση των παικτών του καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, προκειμένου έτσι να έχουν ελπίδες για νίκη ζήτησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

  • Σε χτεσινό παιχνίδι, ο Αρης, αν και προσπάθησε για το καλύτερο, ηττήθηκε τελικά από την Ταουγκρές στην Ισπανία με 90 - 74 αφού δεν μπόρεσε στο Β` μέρος να αντέξει την πίεση των γηπεδούχων να συνεχίσει την καλή εμφάνιση που είχε στις δυο πρώτες περιόδους. Ετσι, ουσιαστικά από χτες οι «κίτρινοι» και μαθηματικά πλέον έχασαν την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ