Παρασκευή 14 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάλεσμα αγωνιστικής συμμετοχής στο Κιλελέρ

Στις 23 του Μάρτη ο γιορτασμός

Να πάρουν μέρος μαζικά στην παναγροτική συγκέντρωση στο Κιλελέρ στις 23 Μάρτη καλεί με ανακοίνωσή της όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής η Γραμματεία της ΠΑΣΥ Θεσσαλονίκης. Οπως τονίζεται, η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ επιταχύνει τον αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στην ανακοίνωση της Γραμματείας της ΠΑΣΥ Θεσσαλονίκης αναφέρεται πως η κατάσταση σε όλα τα προϊόντα είναι δύσκολη έως δραματική:

  • Βασικές καλλιέργειες σημαντικές και για το νομό και για τη χώρα (καπνός, τεύτλα, βιομηχανική ντομάτα) αποδεκατίζονται και άλλες μπαίνουν στη σειρά.
  • Κλείνουν εργοστάσια σημαντικά που έχουν σχέση με τη γεωργία (λιπάσματα, ζάχαρη, καπνεργοστάσια), αυξάνοντας την ανεργία και οδηγώντας σε μαρασμό την ύπαιθρο.
  • Αυξάνουν κατακόρυφα το κόστος παραγωγής (με τις αυξήσεις στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές, στα αγροτικά μηχανήματα), εξανεμίζοντας το εισόδημα των αγροτών.
  • Εξοντώνουν τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους με τις αθρόες εισαγωγές, τις ελληνοποιήσεις και τα καρτέλ που ληστεύουν το μόχθο τους.
  • Χρεοκοπούν και ξεπουλάνε σε ιδιώτες τις συνεταιριστικές οργανώσεις και εταιρείες, όπως την «Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης», με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και τραπεζών και να μην έχουν κανένα στήριγμα οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι.

«Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ επιταχύνει τον αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες -μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλώνει τη διατροφική εξάρτηση της χώρας μας», σημειώνει η ανακοίνωση της Γραμματείας της ΠΑΣΥ Θεσσαλονίκης και συνεχίζει: «Γνωρίζουμε καλά ότι προϋποθέσεις για να υπάρχει αποτέλεσμα και προοπτική στους αγώνες μας είναι: Η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, η συγκρότηση νέων ενωτικών Αγροτικών Συλλόγων και η ολοκληρωτική απαξίωση και απομόνωση των νόθων και συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ - ΓΕΣΑΣΕ που παίζουν ενεργό ρόλο στην προώθηση των αντιαγροτικών επιλογών. Η συμμαχία και κοινή δράση με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που γεννάει τα προβλήματά μας, την ΕΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ