Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Πρόταση για αγώνες με κλιμάκωση

Την ανάγκη οι εκπαιδευτικοί να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Η πρόταση κατατέθηκε από το ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ και τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσει η ΔΟΕ σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες συντονισμού για συγκρότηση άμεσης ταξικής απάντησης μέσα από κοινή δράση όλων των εκπαιδευτικών σε άμεση σύνδεση με το υπόλοιπο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πρότειναν 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μάρτη, μέρες που θα συζητιέται το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στη Βουλή, τονίζοντας ότι πρέπει στη συνέχεια να υπάρχει απόφαση για νέα απεργιακή κλιμάκωση και συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε όλα τα συλλαλητήρια που έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, ώστε να δοθεί ταξική απάντηση στην πολιτική των αναδιαρθρώσεων.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, για μια ακόμα φορά φάνηκε ο ρόλος των παρατάξεων της πλειοψηφίας. Η ΔΑΚΕ επέμεινε στη συμπόρευση με την ΑΔΕΔΥ ενώ ΠΑΣΚ και Παρεμβάσεις πρότειναν γενικώς να μείνουν κλειστά τα σχολεία τις μέρες συζήτησης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η ΠΑΣΚ μάλιστα έθεσε ως προϋπόθεση για την παραπάνω πρόταση αρχικά την ομοφωνία και στη συνέχεια την ψήφισή της από τις παρατάξεις που στήριξαν την περσινή μεγάλη απεργία. Επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατό, η ΠΑΣΚ ψήφισε λευκό στην πρότασή της.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πρόβαλε μια ολοκληρωμένη πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις, με εξασφάλιση των όρων για την επιτυχία τους μέσα από την κλιμάκωση χωρίς κενά χρόνου και το συντονισμό ώστε να έχει ο αγώνας συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ωστόσο, και από αυτή τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά η υποκρισία της ΠΑΣΚ που με την τακτική της επιχειρεί εμφανίζοντας αγωνιστικό προφίλ να ενισχύσει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, υπονομεύοντας στην ουσία τους αγώνες, ενώ οι Παρεμβάσεις από κοντά επιχειρούν για μια ακόμα φορά φραστικά να εμφανιστούν ως η δύναμη που βρίσκεται στην «πρωτοπορία» του κινήματος χωρίς όμως και στην πράξη να κάνουν το παραμικρό.

Στο μεταξύ, σήμερα Σάββατο, συνεδριάζει η γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας οι οποίοι μεταφέρουν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των καθηγητών για την πορεία του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ