Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΙΛΕΛΕΡ
Την Κυριακή ο αγωνιστικός γιορτασμός

Συγκέντρωση αγροτοκτηνοτρόφων χτες στα Τρίκαλα

Συνεχίζονται πανελλαδικά οι προετοιμασίες των δυνάμεων της «Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» για το γιορτασμό της 98ης επετείου της εξέγερσης του Κιλελέρ στις 23 του Μάρτη. Οπως επισημαίνουν στελέχη της ΠΑΣΥ, η μέρα αυτή αποτελεί σταθμό για τις ερχόμενες κινητοποιήσεις του συνεπούς αγροτικού κινήματος, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που πιστά εφαρμόζουν οι «πρασινογάλαζες» κυβερνήσεις.

Στο μεταξύ, χτες το πρωί, δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Τρικάλων, στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του νομού. Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Απ. Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», ο οποίος αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες που έχει επιφέρει στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας, η επί δύο χρόνια εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι «τα εισοδήματά μας μειώνονται και αποδεκατίζονται σπρώχνοντας πολλούς από μας σε χρεοκοπία και στο ξεκλήρισμα».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Δ. Καϊμάς, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων «Η Στάνη», ο Δ. Αρμάγος, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ενώ παρευρέθηκαν ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της ΟΑΣ Λάρισας καθώς και αντιπροσωπεία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ. Τέλος, μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε ο Αχ. Καταρτζής, βουλευτής του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τους συγκεντρωμένους να ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 23 Μάρτη στο Κιλελέρ.

  • Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων Λέσβου καλεί τους μικρομεσαίους παραγωγούς του νησιού να συμμετάσχουν μαζικά στην αγωνιστική εκδήλωση που διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή στις 11 π.μ. στην πλατεία της Αγιάσου. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και η Παλλημνιακή Επιτροπή της ΠΑΣΥ για συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη στις 10.30 π.μ., στο Λιβαδοχώρι και στη συνέχεια στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί με τα τρακτέρ στο λιμάνι της Μύρινας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ