Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Ο αγώνας των γονιών μας, είναι και δικός μας αγώνας!

Πενταμελή και δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια στην Αθήνα, συζητούσαν ως αργά χτές στα σχολεία και έπαιρναν αποφάσεις συμμετοχής στην αυριανή απεργία, γιατί «δεν ανεχόμαστε οι γονείς μας να δουλεύουν όλη μέρα και να μη τα βγάζουμε πέρα σαν οικογένεια. Θέλουμε μετά την εκπαίδευση να έχουμε σταθερή δουλειά, με δικαιώματα, χωρίς την ανασφάλεια της ανεργίας». Αποφασισμένοι να μην πάρουν «απουσία τη μέρα απεργίας των γονιών μας και των καθηγητών» το 15μελές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ - ΤΕΕ Περιστερίου και τα 5μελή του 2ου Λυκείου Βύρωνα θα δώσουν το «παρών» στις 10 το πρωί, στην Ομόνοια, με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Και όπως σημειώνουν, «ο αγώνας των γονιών μας, των καθηγητών και των εργαζομένων για να έχουν ασφάλιση και δουλιά με αξιοπρεπή μισθό, είναι και δικός μας αγώνας. Ξέρουμε και καταλαβαίνουμε. Στόχο έχουν βάλει εμάς, που αύριο θα τελειώσουμε το σχολείο και την εκπαίδευση και θα βγούμε να δουλέψουμε. Χωρίς δικαιώματα, χωρίς απαιτήσεις. Σήμερα όλη τη μέρα τρέχουμε και παίρνουμε κουτσουρεμένη γνώση. Αύριο θα δουλεύουμε όλη τη μέρα για κουτσουρεμένη ζωή»...

Στον Πειραιά

Στο δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι μαθητές των σχολείων Πειραιά αντιδρώντας στις αντιδραστικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις αλλά και την επιχείρηση τιμωρίας των αγώνων τους με περικοπή των εκδρομών και μαθήματα το Σάββατο.

Στη μαζική σύσκεψη του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Νομαρχίας Πειραιά και των 15μελών Συμβουλίων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, αποφασίστηκε αύριο Τετάρτη οι μαθητές να πραγματοποιήσουν πορεία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά και στη συνέχεια η πορεία τους να ενωθεί με την πορεία που θα πραγματοποιούν την ίδια ώρα οι γονείς τους και οι άλλοι εργαζόμενοι. Επιπλέον, στις 29 Μάρτη, το απόγευμα, οργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και οι ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής σε κάθε σχολείο, τα κρούσματα αυταρχισμού αλλά και το δικαίωμα που έχουν όλοι οι μαθητές στις εκδρομές οι οποίες θα έπρεπε να είναι δωρεάν από το κράτος και επισημάνθηκε η ανάγκη συνέχισης των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ