Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Καθήκον των εκπαιδευτικών να ξεσηκωθούν

Σε εκπαιδευτικούς στο 9ο και 19ο Γυμνάσιο Περιστερίου μίλησε χτες ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Τα αντιασφαλιστικά μέτρα που θέλουν μια γενιά χωρίς δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, να βρουν απέναντί τους ΞΕΣΗΚΩΜΟ.Είναι καθήκον των εκπαιδευτικών να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση, να ξεσηκώσουν γονείς και μαθητές.

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας με εκπαιδευτικούς του 9ου και 19ου Γυμνασίου Περιστερίου χτες ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, καλώντας τους να μη κυριαρχήσει στους κύκλους των εκπαιδευτικών «"το κόλπο του Κύκλωπα", όταν έλεγε σε κάθε σύντροφο του Οδυσσέα "εσένα θα σε φάω τελευταίο"».

«Κανένας δεν εξαιρείται από αυτή την επίθεση. Μπορεί να υπάρχουν αντιδραστικοί εκπαιδευτικοί που τραβάνε μαθητές σε εθνικιστικές παρελάσεις στα σύνορα με τα Σκόπια - την ώρα που ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ βάζουν φιτίλι στα Βαλκάνια - απαγορεύουν να δουν την έκθεση του Πικάσο και τη θεατρική παράσταση του Τ. Ουίλιαμς, αλλά υπάρχουν και προοδευτικοί εκπαιδευτικοί που μπορούν να ξεσηκώσουν γονείς και παιδιά, να τους κατεβάσουν στην απεργία», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εαρινή σύνοδο της ΕΕ και την κατεύθυνσή της να εφαρμοστούν όσα έχουν αποφασιστεί ακόμη πιο επιτακτικά («συνταξιοδοτικά συστήματα πάνε περίπατο», «προώθηση της διά βίου αμάθειας», ιδιωτικοποιήσεις, δίδακτρα κ.ά.), σημείωσε: «Με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, τη στρατηγική της Λισαβόνας συμφωνούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μπορεί να κάνουν τα λιοντάρια στα μικρόφωνα και στα έδρανα, αλλά έχουν ψηφίσει και τη μερική απασχόληση και άλλες αντιλαϊκές αλλαγές. Και τώρα σας καλούν να διαδηλώσετε μαζί τους για την υπεράσπιση του νόμου Ρέππα»... Και υπενθύμισε ότι το 1999 οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το ίδιο τα τρία κόμματα στη Βουλή. «Αυτό το πλέγμα που κρύβεται πίσω από τα ραδιόφωνα και τα κανάλια, είπε, οι εργαζόμενοι να το έχουν στο μυαλό τους, να βγάλουν συμπεράσματα».


Απαντώντας σε ερώτηση για την «ενιαία αριστερά» και συνεργασία με το ΣΥΝ, ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε τα ελάχιστα που πρέπει να κάνεις για να λέγεσαι αριστερός, όπως να πάρεις πίσω την υπογραφή για τη μερική απασχόληση, να καταδικάσεις τη στρατηγική της Λισαβόνας, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ... πράγματα που ο ΣΥΝ δεν κάνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ