Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Φτιάχνουν ακροατήριο στη ΓΣΕΕ

Με ομοψυχία και, θαρρείς, «με μια φωνή», ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΔΙΚΤΥΟ συντονίζονταν στις χτεσινές Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων προκειμένου να εξασφαλίσουν για τη σημερινή απεργία φοιτητικό ακροατήριο στη ΓΣΕΕ! Στόχος που από τα αποτελέσματα φαίνεται πως ...δεν τους βγήκε όπως θα ήθελαν. Γιατί, ακριβώς, υπάρχει και η ΠΚΣ που τους «χαλάει τη σούπα», που συγκρούεται συνολικά με την αντιλαϊκή πολιτική σε όλες τις εκδοχές της (μπλε, πράσινες, πολύχρωμες)...

Βρέθηκαν, λοιπόν, μαζί και κατέβασαν κοινά ψηφίσματα:

Η ΠΑΣΠ, που στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προχτές, μερικές ώρες μετά την Εαρινή Σύνοδο της ΕΕ, κυκλοφόρησε τετρασέλιδο διαφημιστικό για τη Συνθήκη της Λισαβόνας, λέγοντας ότι φέρνει: «Μια δημοκρατικότερη και διαφανέστερη ΕΕ»(!), «με περισσότερες ευκαιρίες για τους πολίτες να εκφράζονται και να ακούγεται η φωνή τους»!

Το ΔΙΚΤΥΟ, που ζητάει από τους φοιτητές να «υπερασπιστούν» τη σημερινή κατάσταση και να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης (Πάντειο, Μαθηματικό, Γεωπονικό) γιατί, απ' ό,τι φαίνεται, ο νόμος Ρέππα που έχει τεθεί σε εφαρμογή και οι προηγούμενοι νόμοι ...βολεύουν τους φοιτητές και πρέπει να τους υπερασπιστούν (αυτό που λένε το ΠΑΣΟΚ και η ΓΣΕΕ)!

Τα ΕΑΑΚ, που αν και τα κείμενα και οι ομιλίες τους «σφύζουν» από ένα «επαναστατικο-φανές» λεξιλόγιο, για την ίδια τη ΓΣΕΕ, που ιδρύει το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, που κάθεται στο τραπέζι και τα βρίσκει με τους βιομηχάνους, που ξεπουλάει τα δικαιώματα ιδίως των νέων... δεν μπορούσαν να βρουν άλλη λέξη πέρα από το ...«γραφειοκρατική ηγεσία»! Μάλλον για να ξεπεράσουν τα προβλήματα «γραφειοκρατίας», καλούν σε ξεχωριστή προσυγκέντρωση, πριν να πάνε τους φοιτητές στα μπλοκ της ΓΣΕΕ...

Αυτές οι παρατάξεις, λοιπόν, τα βρήκαν μια χαρά! Ηταν τόσο ...διακαής ο πόθος αυτής της ...συνεργασίας που μάλιστα στο Φυσικό, γνωστό στέλεχος των ΕΑΑΚ, όταν έβλεπε ότι τα κουκιά του δεν του φτάνουν, αναφωνούσε «γιατί η ΠΑΣΠ δεν είναι στη Γενική Συνέλευση;».

Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, όπως έδειξαν και οι προχτεσινές Γενικές Συνελεύσεις για το ζήτημα της αντιασφαλιστικής επίθεσης, η μόνη δύναμη που καλεί τους φοιτητές σε νικηφόρο αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, είναι η Πανσπουδαστική, της οποίας η πρόταση υπερψηφίστηκε από τους περισσότερους συλλόγους της Αθήνας. Το αυτί της κυβέρνησης δεν πρόκειται να ιδρώσει αν δει τους φοιτητές πίσω από τα πανό της ΓΣΕΕ για τη «διασφάλιση των Ταμείων» και την «εφαρμογή του νόμου Ρέππα». Εξάλλου, αυτά εφαρμόζει!

Ολοι οι φοιτητές, λοιπόν, σήμερα έξω από το «Metropolis» στην Ομόνοια! Στη διαδήλωση με τα αιτήματα που απαντάνε στην επίθεση, δεν κάνουν «γαργάρα» τις ανάγκες των φοιτητών. Για να μη δει κανένας φοιτητής το βράδυ στις «ειδήσεις» τη φωνή του να «μεταγλωττίζεται» με τις δηλώσεις του Παναγόπουλου, των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ