Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Στόχος το πρωτάθλημα

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» σύμφωνα με τη λαϊκή εμπειρία. Γι' αυτό χτες και ο Γιάννης Παθιακάκης ιεράρχησε τις προτεραιότητες της ΑΕΚ: «Η ομάδα έχει 6 χρόνια χωρίς το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι ο τίτλος. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας. Παράλληλα, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα που να προσφέρει θέαμα. Αλλά προέχουν οι βαθμοί. Ενα καλό παιχνίδι ισχύει μόνο για 24 ώρες. Ενα άσχημο αποτέλεσμα ισχύει για την υπόλοιπη βδομάδα, καθώς η βαθμολογία θα δείχνει ότι είσαι πίσω».

Από την πρεμιέρα, εναντίον του Ηρακλή, δήλωσε ικανοποιημένος: «Υπήρχε άγχος, γιατί ήταν πρεμιέρα. Ημασταν 90% έτοιμοι και μέσα από τα παιχνίδια θα ανεβάσουμε την απόδοσή μας. Η ομάδα ήξερε τι ζήταγε μέσα στο γήπεδο. Είχαμε ορισμένα κενά στη μεσαία γραμμή, αλλά νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο άγχος της πρεμιέρας και το ρευστό 1-0, που υπήρχε. Η ΑΕΚ ήταν πολύ σοβαρή σε όλο το παιχνίδι, με πειθαρχία και καλή φυσική κατάσταση».

Υποστήριξε πως «η ομάδα έχει μεγαλύτερη συνοχή και οι νέοι παίκτες έχουν προσαρμοστεί πολύ περισσότερο απ' ό,τι περίμενα» και πρόσθεσε: «Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα στο μυαλό μας είναι μόνο ο Αθηναϊκός. Περιμένω ότι κάποιες ομάδες δε θα μας αφήσουν να κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά μπορούμε να στηριχτούμε στις ατομικές ικανότητες και στις προσωπικές ενέργειες των παικτών μας για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα». Οσον αφορά τη συνεργασία Τσάρτα, Νικολαΐδη: «Τον Τσάρτα τον πήραμε για να αξιοποιεί τον καλύτερο Ελληνα επιθετικό που έχουμε. Και η συνεργασία του με τον Νικολαΐδη μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη».

Κάποιοι εκτιμούν ότι η ΑΕΚ έχει μονοδιάστατη ανάπτυξη και πως το ατομικό μαρκάρισμα του Τσάρτα θα δημιουργήσει προβλήματα. Η απάντηση του Παθιακάκη: «θα το δούμε στην πράξη. Ο Κασάπης, ο Νάβας, ο Πέτκοφ μπορούν να πάρουν παιχνίδι. Είναι δεδομένο πως ο Τσάρτα θα έχει σε κάθε παιχνίδι προσωπικό αντίπαλο. Το θέμα είναι τι θα καταφέρει ο αντίπαλος. Οι Νάβας, Ρουίς θα παίζουν πότε δεξιά, πότε αριστερά, ανάλογα με το παιχνίδι. Σε άλλα παιχνίδια μπορεί να παίζουμε και με τρεις επιθετικούς. Εξαρτάται από τις συνθήκες του αγώνα, αλλά δεν πρόκειται να κοιτάμε τι κάνει ο αντίπαλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ