Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βιάζονται να παραδώσουν τον ΟΤΕ...

Επαφές εκπροσώπων της «Deutsche Telecom» με την κυβέρνηση

Με ταχείς ρυθμούς προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ την παράδοση της διοίκησης του ΟΤΕ στη γερμανική πολυεθνική «Deutsche Telecom», ενέργεια η οποία εντάσσεται στην επιλογή της γενικότερης σύγκρουσης με το λαϊκό κίνημα, με στόχο την εξουδετέρωση και την υποταγή του, ώστε να προωθήσει απρόσκοπτα τις γενικότερες επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Στα πλαίσια αυτά, οι υπουργοί Οικονομίας-Οικονομικών και Μεταφορών-Επικοινωνιών Γ.Αλογοσκούφης και Κ.Χατζηδάκης, συναντήθηκαν χτες με τον αντιπρόεδρο του γερμανικού ομίλου K.G. Eick, όπου σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε, «συζητήθηκε η συμφωνία της "Deutsche Telecom" με την Marfin Investment Group για την αγορά ποσοστού περίπου 20% των μετοχών του ΟΤΕ και η πρόθεση να αρχίσουν σχετικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση».

Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική πλευρά θα επιταχύνει τις διαδικασίες παράδοσης της διοίκησης του ΟΤΕ στους Γερμανούς, καθώς η εισβολή της πολυεθνικής αντιμετωπίζεται σαν μάννα εξ ουρανού. Το 2005 οι κυβερνώντες είχαν κτυπήσει και πάλι τις πόρτες ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών οργανισμών για τον ίδιο ακριβώς σκοπό, χωρίς όμως ανταπόκριση. Ετσι τώρα, αυτά που μένουν να συζητηθούν ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Γερμανούς, είναι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης. Τέτοιας φύσης θέματα, είναι το συνολικό, πέραν του 20%, ποσοστό των μετοχών του ΟΤΕ που θα αγοράσει η «Deutsche Telecom» από το ελληνικό δημόσιο, το τίμημα της εξαγοράς, η μορφή της διοίκησης που θα επιλεγεί κλπ.

Οπως έχει διαρρεύσει από την πλευρά της κυβέρνησης - η οποία κατέχει το 28% των μετοχών του ΟΤΕ - οι Γερμανοί επιθυμούν να ανεβάσουν τη συμμετοχή τους στο 33%, χωρίς να έχει καταληχτεί αν θα το αποκτήσουν από την κυβέρνηση, ή μέσω της αγοράς. Η ουσία της υπόθεσης πάντως είναι, ότι μετά τα ΕΛΠΕ (τα οποία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρέδωσαν στον όμιλο Λάτση) έρχεται σήμερα η σειρά του ΟΤΕ να παραδοθεί καθ' ολοκληρία πλέον στο ιδιωτικό κεφάλαια.

Το σημαντικό για τους Γερμανούς είναι ότι θα μπουν σε έναν «καθαρό» ΟΤΕ, στον οποίο, με σημαντική ευθύνη και της ΟΜΕ -ΟΤΕ, έχουν ανατραπεί οι εργασιακές σχέσεις, κάτι που επιτρέπει και στη σημερινή διοίκησή του να προσλαμβάνει και να απολύει εργαζόμενους σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα, να εφαρμόζει τους θεσμούς της σύμβασης έργου, της μερικής απασχόλησης, της ενοικίασης εργαζομένων, κάτι που διασφαλίζει στους μετόχους του συνθήκες υψηλής κερδοφορίας...

Η διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ με χτεσινή της απόφαση ανακοίνωσε τρεις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ