Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Παραβίαση... προσωπικών δεδομένων υποψηφίων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών από τους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών Μπάρακ Ομπάμα και Κλίντον καθώς και από τον Τζον ΜακΚέιν προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, όταν έγινε γνωστό ότι υπάλληλοι του υπουργείου είχαν πρόσβαση χωρίς άδεια στα αρχεία των διαβατηρίων τους αρχεία που τελικά διέρρευσαν.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι απέλυσε δύο συμβασιούχους υπαλλήλους και ότι άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον ενός τρίτου, επειδή κοίταξαν τα αρχεία χωρίς άδεια και διενεργεί έρευνα, αν και στην ανακοίνωση τονίζει ότι «δε βλέπει πολιτικά κίνητρα» πίσω από την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης του Νιου Μέξικο Μπιλ Ρίτσαρντσον θα υποστηρίξει τον Μπαράκ Ομπάμα στην εκστρατεία του για τον Λευκό Οίκο. Ο Ρίτσαρντσον, οποίος είναι ισπανικής καταγωγής και θεωρείται ότι έχει μεγάλη επιρροή στους ισπανόφωνους ψηφοφόρους, ήταν υπουργός Ενέργειας επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, καθώς και πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ