Τρίτη 25 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οξύνεται η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας

Χτες αναμενόταν να καταθέσουν στον Εισαγγελέα οι πέντε συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Σαν ύποπτοι κλήθηκαν να καταθέσουν χτες στον εισαγγελέα τα πέντε μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (πήραν παράταση μέχρι την επόμενη Δευτέρα), στα πλαίσια των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης και των μηχανισμών της για ποινικοποίηση των αγώνων.

Τα μέλη του προεδρείου κλήθηκαν να καταθέσουν («ανωμοτί», δηλαδή χωρίς να ορκιστούν), για την «παρακώλυση λειτουργίας εγκατάστασης που εξυπηρετεί την προμήθεια φωτισμού στο κοινό»(!) κατά διάρκεια της πολυήμερης απεργίας του κλάδου. Την κλήση έκανε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, που έχει αναλάβει την τρομοκρατική έρευνα για τις διακοπές ρεύματος, μετά την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά.

Τα μέλη του προεδρείου είναι οι: Νίκος Φωτόπουλος, Ευάγγελος Μπουζούλας, Ρίζος Ρίζος, Διονύσης Στασινόπουλος και Ηλίας Σταμέλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Το αδίκημα με το οποίο σέρνονται στον εισαγγελέα θεωρείται πλημμέλημα και μπορεί σύμφωνα με το Ποινικό Κώδικα να μετατραπεί σε κακούργημα, αν θεωρηθεί ότι οι διακοπές ρεύματος δημιούργησαν κατάσταση «κοινής ανάγκης».

Απαντώντας άμεσα στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, οι ταξικές δυνάμεις προχώρησαν σε συγκέντρωση την περασμένη Παρασκευή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, απαιτώντας από τον εισαγγελέα να σταματήσει τώρα η νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ