Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία «Χορν» και «Μερκούρη»

Τα βραβεία «Δημήτρης Χορν» και «Μελίνα Μερκούρη» θα απονεμηθούν στις 31/3 (8μ.μ.) στο θέατρο «Δημήτρης Χορν». Τα ετήσια χρηματικά βραβεία απονέμονται για την καλύτερη ερμηνεία νέου και νέας ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» (θα απονεμηθεί για δεύτερη χρονιά) είναι η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, ενώ το «Δημήτρης Χορν» (για όγδοη χρονιά) είναι ο σταυρός του ηθοποιού. Και τα δύο περνούν κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενα από περγαμηνή. Οι βραβευθέντες πρέπει να είναι απόφοιτοι δραματικής σχολής ή να έχουν εμφανιστεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.

Υποψήφιες για το «Βραβείο Μελίνα Μερκούρη», αλφαβητικά είναι οι: Στεφανία Γουλιώτη (Ηλέκτρα στη σοφόκλεια «Ηλέκτρα» και Κλαριμόντ στην «Ερωτευμένη νεκρή» του Γκοτιέ). Ελίνα Μάλαμα («Ηθοποιός» στα «Εφτά κουτιά της Πανδώρας» του Βασίλη Ζιώγα). Λουκία Μιχαλοπούλου (Ιρίνα στο «Σας αρέσει ο Μπραμς» της Μάρως Δούκα). Ιωάννα Παππά (Κοιμωμένη στο «Η Κοιμωμένη ξύπνησε» των Ξ. Καλογεροπούλου - Θ. Μοσχόπουλου).

Υποψήφιοι για το βραβείο «Δημήτρης Χορν», (αλφαβητικά) είναι οι: Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Ερον στο «...Με τη σιωπή» του Κασσόνα). Θανάσης Αλευράς («Ηρωες» της Ελένης Γκασούκα). Νικόλας Παπαγιάννης (Ρομυάλντ στο «Ερωτευμένη νεκρή»). Ευθύμης Παπαδημητρίου (Γιούρο στο «Μόνο την αλήθεια Ι» των Βασίλη Μαυρογεωργίου - Μαρίας Φιλίνη). Ομηρος Πουλάκης (Μίκυ στο «Καθόλου Καλά» της Ούρσουλα Ράνη - Σάρμα).

Την εκδήλωση της απονομής επιμελήθηκαν οι παλαιότερα βραβευμένοι Αργύρης Ξάφης και Κώστας Γάκης. Παρουσιαστής ο Σταμάτης Φασουλής. Ομιλητής ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ