Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το μονοπωλιακό κεφάλαιο «οδηγός» των εξελίξεων στην εκπαίδευση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου Παιδείας με οκτώ επιχειρηματικούς ομίλους, σημειώνονται τα εξής:

«Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και οκτώ επιχειρηματικών ομίλων αποτελεί συνέχεια της πιο ωμής παρέμβασης του μονοπωλιακού κεφαλαίου στην εκπαίδευση με πρόσφατο παράδειγμα τη συμφωνία της κυβέρνησης με το μονοπώλιο της "Microsoft". Αποτελεί έμπρακτη εφαρμογή της στρατηγικής της Λισαβόνας για την επέμβαση των επιχειρήσεων στην εκπαίδευση, με στόχο να γίνει αυτή πιο ανταγωνιστική και κερδοφόρα για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια.

Η συμφωνία αυτή αναγορεύει τις επιχειρήσεις σε επίσημους συνεργάτες - συνεταίρους της κυβέρνησης στην άσκηση εκπαιδευτικής πολιτικής και καθιστά το μονοπωλιακό κεφάλαιο "οδηγό" των εξελίξεων στην εκπαίδευση και μοχλό πίεσης για την παραπέρα αντιδραστική προσαρμογή της Παιδείας στις δικές τους ανάγκες.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που οι επιχειρήσεις βρίσκουν ένα νέο χώρο κερδοσκοπίας, αλλά και καθορίζουν από πρώτο χέρι τα εκπαιδευτικά προγράμματα, με στόχο τη στροφή της εκπαίδευσης προς την κατάρτιση και τις δεξιότητες.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, που περισσότερο από ποτέ έχει καταστήσει την εκπαίδευση "υπηρέτη των αφεντάδων" του κεφαλαίου και συνθλίβει τα μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα της νεολαίας, το ΚΚΕ καλεί το λαό να ορθώσει εμπόδια με την πάλη του στην προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, διεκδικώντας μια πραγματικά λαϊκή και ενιαία δημόσια δωρεάν Παιδεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ