Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- Χάρη στους έξι Γάλλους μέλη της οργάνωσης «Κιβωτός Ζωής» δίνει εντός 48ωρου ο Τσαντιανός πρόεδρος Ιντρίς Ντεμπί. Οι έξι καταδικάστηκαν το Δεκέμβρη σε οκταετή κάθειρξη για τις απαγωγές 103 παιδιών.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Δοκιμές πυραύλων μικρού βεληνεκούς πραγματοποίησε χτες πρωί η ΛΔ Κορέας, προειδοποιώντας ότι μπορεί να αναβάλει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποπυρηνικοποίησης, αν οι ΗΠΑ καθυστερήσουν κι άλλο την επίλυση διένεξης για τα πυρηνικά. Οι ΗΠΑ ανταπάντησαν εκφράζοντας «ανησυχία», χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «μη εποικοδομητική»...

ΧΑΡΑΡΕ.-- Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας τέθηκαν οι δυνάμεις στρατού και αστυνομίας στη Ζιμπάμπουε, ενώ τεθωρακισμένα του στρατού και υδροφόρες της πυροσβεστικής «παρήλασαν» χτες στους δρόμους της πρωτεύουσας, Χαράρε, παραμονή των σημερινών γενικών εκλογών. Αφορμή; Εντονες φήμες για επανάληψη στη Ζιμπάμπουε των αιματηρών μετεκλογικών επεισοδίων που συντάραξαν έως και πριν ένα μήνα την Κένυα...

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Δύο μυστικοί πράκτορες των πακιστανικών αρχών, με αποστολή των υπόπτων για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα, πυροβολήθηκαν χτες στο Καράτσι, ενώ οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ που επισκέφτηκαν τη χώρα δήλωσαν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο Πακιστάν και τον Πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ.

ΡΩΜΗ.-- Νέα πρόταση κατέθεσε η «Air France - KLM» στα ιταλικά σωματεία σχετικά με την εξαγορά της «Alitalia», όπου προβλέπονται 2.100 απολύσεις και κατάργηση 37 επιβατικών πτήσεων, προκαλώντας την αντίδραση των ιταλικών εργαζομένων στην «Alitalia».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ