Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κόντρα σ' όλες τις όψεις του ίδιου νομίσματος...

Την ομοιότητα της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει η ΠΚΣ σε φοιτητές και σπουδαστές

Η παράταξη της ΠΑΣΠ παραμένει η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος (η μια πλευρά είναι η ΔΑΠ), του «νομίσματος» της κυβερνητικής πολιτικής που φέρνει για τους νέους και την ανώτατη εκπαίδευση: Την ιδιωτικοποίηση, τους ταξικούς φραγμούς, την ανασφάλιστη εργασία, τη διά βίου ημιμάθεια.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει», ξεκαθαρίζει η ΠΚΣ, καλώντας φοιτητές και σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη και στους δυο εκφραστές αυτής της πολιτικής στις εκλογές της 9ης Απρίλη.

Με αποσπάσματα από πρόσφατη ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, η ΠΚΣ κυκλοφορεί στις σχολές μια προκήρυξη που αποδεικνύει ότι απάντηση στη ΔΑΠ και την κυβερνητική πολιτική δεν μπορούν να αποτελέσουν δυνάμεις που έχουν πανομοιότυπες θέσεις με τη ΝΔ...

Ο Γ. Παπανδρέου λέει: «Να καταργήσουμε το άθλιο σύστημα του ενός και μοναδικού συγγράμματος. Μια από τις αντιρρήσεις που είχε διατυπωθεί παλαιότερα ήταν το ενδεχόμενο να χρειαστεί να πληρώνουν οι φοιτητές... Απαντάμε διπλά: Λειτουργία βιβλιοθηκών και το κράτος να αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραμμάτων από τους καθηγητές και να τα τοποθετήσει στο διαδίκτυο για όλους χωρίς κόστος».

Κι η ΠΚΣ εξηγεί: «Δηλαδή, δωρεάν συγγράμματα, τέλος! Οποιος θέλει να διαβάσει, μόνο από τη βιβλιοθήκη ή το internet! Αυτό που περιλαμβάνει ο νόμος - πλαίσιο και έχει αρχίσει να προωθείται στις σχολές»...

Η ΠΚΣ θυμίζει τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου ότι το άρθρο 16 είναι «κληροδότημα της δεξιάς», «κατάλοιπο της εμφυλιοπολεμικής Ελλάδας» και ότι το δίλημμα περί ιδιωτικής παιδείας είναι «αστείο», αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θέλει επιχειρηματική λειτουργία στα δημόσια, θέλει τους κανόνες της αγοράς μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια.

Παράλληλα, η ΠΚΣ θυμίζει τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για να δουλεύουν οι νέοι για 4 χρόνια χωρίς να καταβάλουν οι ίδιοι ή οι εργοδότες τους ασφαλιστικές εισφορές (να πληρώνει τις εισφορές το κράτος). Και σχολιάζει αυτές τις προτάσεις: «Οπως τα προγράμματα STAGE που είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση. Δηλαδή, η μερική απασχόληση και η κοροϊδία για τους νέους, με τους μισθούς των 400 ευρώ, τις απλήρωτες ώρες και από την άλλη την παχουλή επιδότηση των επιχειρηματιών που βγάζουν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων και με την κρατική βούλα και χρηματοδότηση»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ