Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Επέστρεψε το ΠΔ για τον εξοπλισμό των ΜΑΤ

Το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου επέστρεψε στο υπουργείο Εσωτερικών το σχέδιο ΠΔ, με το οποίο καθοριζόταν η χρήση «ειδικού εξοπλισμού» για τις δυνάμεις των ΜΑΤ στις συγκεντρώσεις. Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά από το υπουργείο διευκρινίσεις για τον ειδικό εξοπλισμό.

Στη γνωμοδότηση οι σύμβουλοι σημειώνουν ότι είναι αόριστη η διάταξη του σχεδίου διατάγματος που προβλέπει ότι μπορεί «να χρησιμοποιείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις συναθροίσεων, κατά τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες διάπραξης έκνομων ενεργειών "ειδικός εξοπλισμός"». Η διάταξη αυτή κατά το Ε' Τμήμα θα πρέπει να διαγραφεί ή πρέπει να εξειδικευτεί με την αναγραφή συγκεκριμένων μέσων που θα χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν ακόμη και «κινητά φράγματα», που θα είναι μεταλλικά πλέγματα. Επίσης, οι άνδρες των ΜΑΤ θα φορούν ειδική στολή από βραδύκαυστο ή αντιπυρικό υλικό, θα φέρουν προσωπίδα αερίων με κατάλληλο φίλτρο και αδιάβροχο, πυροσβεστήρα, ασπίδα, αλεξίσφαιρο γιλέκο κλπ.

Ακόμα, το Ε' Τμήμα προτείνει διορθώσεις στο σχέδιο ΠΔ, ώστε το προσωπικό που διατίθεται για την εκτέλεση καθηκόντων δεσμοφύλακα στις μεταγωγές κρατουμένων να ενημερώνεται μόνο από τον διοικητή ή αξιωματικό υπηρεσίας στις περιπτώσεις που κρατούμενος πάσχει από μεταδοτική ή ψυχική ασθένεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ