Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σκάνδαλο σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει, για το μνημόνιο συνεργασίας της ΔΕΗ με τη «Χαλυβουργική»:

«Αποτελεί σκάνδαλο η απόφαση του ΔΣ της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ που εγκρίνει την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στο Θριάσιο Πεδίο από τη "Χαλυβουργική". Είναι απόφαση υπέρ των συμφερόντων των συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρηματιών και σε βάρος συνολικά των λαϊκών συμφερόντων και του βεβαρημένου περιβαλλοντικά Θριασίου.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας που καθορίζουν οι αποφάσεις της ΕΕ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες. Μεγάλες ευθύνες έχει και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα άλλα κόμματα του "ευρωμονόδρομου", που έχουν στηρίξει την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και απελευθέρωσης του τομέα ενέργειας. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, για να έχουν φτηνή, ασφαλή ενέργεια, με προστατευμένο το περιβάλλον, πρέπει να απορρίψουν την πολιτική της ΕΕ που παραδίδει τον τομέα της ενέργειας στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου. Με την πάλη τους να διεκδικήσουν ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας, που θα λειτουργεί στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ