Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ ΑΕ
Εγκρίθηκε η «συνεργασία» με τη «Χαλυβουργική»

Ενα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της πολυδιάσπασης του παραγωγικού δυναμικού, αλλά και της εταιρικής δομής της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της «απελευθερωμένης» αγοράς, έγινε χτες με την έγκριση του μνημονίου συνεργασίας ΔΕΗ - «Χαλυβουργικής ΑΕ» από 7 μέλη του ΔΣ της επιχείρησης, το οποίο συνεδρίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ώστε να αποφύγει τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Το πρώτο «δώρο» κυβέρνησης - διοίκησης ΔΕΗ προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αφορά στην:

  • κατασκευή και εκμετάλλευση δύο μονάδων φυσικού αερίου συνολικής ισχύος 880 MW στις εγκαταστάσεις της «Χαλυβουργικής»
  • μετατροπή δύο υφιστάμενων μικρών μονάδων για καύση φυσικού αερίου, ενόψει καλοκαιριού

Οι μονάδες θα ανήκουν σε ξεχωριστή εταιρία, όπου η ΔΕΗ θα έχει το 49% και η «Χαλυβουργική» το 51%. Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ απέκλεισαν από το πρωί χτες τις δύο κεντρικές εισόδους του ξενοδοχείου στο Σύνταγμα, ωστόσο πέντε μέλη του ΔΣ μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος βρίσκονταν ήδη μέσα και ακόμη δύο «τρύπωσαν» μέσα από την πίσω πόρτα! Ακολούθησε συμβολική κατάληψη του γραφείου του προέδρου της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ συμμετείχαν στην κινητοποίηση κάνοντας ξεκάθαρο, όπως δήλωσε και το στέλεχος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Η. Σταμέλος, ότι παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, για ενιαίο φορέα ενέργειας ο οποίος θα λειτουργεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, σε αντιδιαστολή με την οπτική του «υγιούς ανταγωνισμού», που προβάλλεται έντονα από τις άλλες παρατάξεις στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

«Παραπληροφόρηση» χαρακτηρίστηκε από τα 7 μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ η καταγγελία για παραχώρηση δραστηριοτήτων της σε ιδιώτες, ενώ απορούν για τις αντιδράσεις των εργαζομένων! Για παράνομη συνεδρίαση και αγνόηση των αντιδράσεων των κατοίκων του Θριασίου κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η οποία επικρίνει τον Τ. Αθανασόπουλο, αλλά δεν αναφέρεται στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ