Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Διαβουλεύσεις για τον αποσχιστικό κίνδυνο

ΛΑ ΠΑΣ.--

Σειρά διαβουλεύσεων με κόμματα και την εκκλησιαστική ιεραρχία πραγματοποιεί από χτες η κυβέρνηση της Βολιβίας με στόχο την εξεύρεση διεξόδου στην επικίνδυνη πολιτική κρίση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των αποσχιστικών κινήσεων της ολιγαρχίας και αντιπολίτευσης.

Η πρώτη συνάντηση έγινε χτες με την εκκλησιαστική ιεραρχία, όχι τυχαία καθώς τάσσεται αναφανδόν με τους κύκλους που απειλούν με αποσταθεροποίηση την κυβέρνηση αλλά και διάλυση της χώρας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Προεδρίας Χουάν Ραμόν Κιντάνα, ο Πρόεδρος Εβο Μοράλες βρίσκεται από χτες στην Κοτσαμπάμπα, για συναντήσεις με τον καρδινάλιο Χούλιο Τεράσας ώστε να συζητήσει μαζί του τις επικίνδυνες εξελίξεις που ελλοχεύουν από τα δημοψηφίσματα της 4ης Μάη για την αυτονομία των περιοχών παρά την αντίθεση της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου αλλά και ενάντια το πνεύμα του νέου Συντάγματος που ψηφίστηκε στις 14 Δεκέμβρη από τη Συντακτική Συνέλευση. Σύμφωνα με την «Πρέσνα Λατίνα», ο Πρόεδρος Εβο Μοράλες, θα ζητήσει από τον καρδινάλιο να καλέσει σε διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και των δημάρχων της αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, διαδικασία που ανεστάλη πριν από δύο βδομάδες, μετά την αποχώρηση των κύκλων της αντιπολίτευσης.

Τέλος, χτες έφτασαν στη Βολιβία ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Χόρχε Ταϊάνα και ο αντιπρόεδρος της Κολομβίας, Καμίλο Ρέγιες, ενώ αναμένεται σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Σέλσο Αμορίμ, των τριών «φιλικών χωρών» που η κυβέρνηση της Βολιβίας ζήτησε να βοηθήσουν στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να γίνει η έναρξη διαλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ