Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέοι αρχαιολογικοί χώροι

Αρχαιολογικοί χώροι, κηρύχτηκαν τρεις περιοχές στη Νίσυρο, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (12/9).

Πρόκειται για τις περιοχές Μανδρακίου, Πάλων και Αργους. Η πρώτη περιλαμβάνει το αρχαίο τείχος στο Παλαιόκαστρο, τα αρχαία νεκροταφεία στις περιοχές Καμπί και Αϊ - Γιάννη, την περιοχή του αρχαίου λιμανιού και λείψανα υστερορωμαϊκής περιόδου, όπου βρίσκεται ο σύγχρονος οικισμός του Μανδρακίου. Επίσης, περιλαμβάνεται το κάστρο της Ιπποκρατίας, το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής, λείψανα παλαιοχριστιανικών βασιλικών στις θέσεις Κήποι, νεκροταφείο, Σκαλί, Δημορικός Ξενώνας, το λόφο Κριό και την περιοχή Δάλι.

Ο χώρος των Πάλων περιλαμβάνει τα ερείπια Ρωμαϊκών Θερμών, μονόχωρο βυζαντινό ναϋδριο, ναϋδριο του Αγίου Φωκά και λείψανα παλαιοχριστιανικής βασιλικής, λείψανα ελληνιστικού οικισμού στη θέση «Ελληνικά» και ερείπια τρίκλιτης βασιλικής στην περιοχή Λυές.

Ο χώρος Αργους περιλαμβάνει λείψανα αρχαίας εγκατάστασης και το μοναστήρι του Σταυρού όπου διατηρούνται ερείπια χριστιανικού ναού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ