Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Ντοπάρισμα... βαρέων βαρών

Θετικά σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκαν τα πρώτα δείγματα 11 αθλητών/τριών της Εθνικής Ομάδας Αρσης Βαρών, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε - με εντολή της Διεθνούς Συνομοσπονδίας - η Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ (WADA) στις 7 Μάρτη, στον Αγ. Κοσμά.

Η ελληνική ομοσπονδία - μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ - ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει εξέταση του δεύτερου δείγματος, τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής και θέτει σε διαθεσιμότητα μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης, τον ομοσπονδιακό τεχνικό Χρήστο Ιακώβου (που είχε θέσει στη διάθεση του ΔΣ την παραίτησή του).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης, εξήγγειλε έρευνα και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τη Δευτέρα (με τη συμμετοχή του υπουργού Πολιτισμού Μ. Λιάπη, και των ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων). Στις δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι θ' αποδοθούν ευθύνες, επισήμανε ότι λίγοι άνθρωποι έρχονται σ' επαφή με την Εθνική και επιχείρησε να καλύψει τους αθλητές («τα παιδιά αποκλείεται να το έκαναν μόνα τους»).

Πιθανότατα η ελληνική ομάδα άρσης βαρών θ' αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις, την επόμενη διετία. Μεγάλος αριθμός θετικών δειγμάτων της ίδιας ομοσπονδίας, μέσα στην ίδια χρονιά (βάση σχετικού άρθρου της Συνομοσπονδίας) συνεπάγεται δίχρονο αποκλεισμό, όλων των αθλητών, από κάθε διεθνή διοργάνωση.

Χτες πολλοί έδειχναν να «πέφτουν από τα σύννεφα». Στην ουσία (κυριολεκτικά και μεταφορικά) πρόκειται για υποκρισία. Ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός επιβάλλει αυτή την επικίνδυνη διαστρέβλωση. «Θύματα» και θύτες συνειδητά συμμετέχουν στο αλισβερίσι. Πραγματοποιούν «ανθρωποθυσίες», στο... Θεό του κέρδους. Η διαφορά είναι ποιοι/ες πιάνονται και ποιοι/ες όχι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ