Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Οι νέοι να μη μείνουν θεατές του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού

Σ' ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, επισημαίνει τις ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την υφιστάμενη κατάσταση, και προσθέτει:

«Ολο αυτό το εμπόριο, οι "βιονικοί" υπερ-αθλητές που ξεζουμίζονται από τα μονοπώλια και τους χορηγούς για να πεταχτούν στη συνέχεια σαν στυμμένες λεμονόκουπες, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική ανάγκη του λαού και της νεολαίας για άθληση, καμία σχέση δεν έχουν με την άμιλλα, με τα περίφημα "Ολυμπιακά Ιδεώδη".

Η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να μη μείνουν θεατές και χειροκροτητές του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, αλλά να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές στα γήπεδα, στα παρκέ και τους στίβους.

Να παλέψουν οργανωμένα για το δικαίωμά τους στην άθληση μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες, τα αθλητικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς της γειτονιάς.

Να διεκδικήσουν τα δισ. που μοιράζονται απλόχερα στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό, να δοθούν για την κάλυψη των αναγκών της νεολαίας, για τη δημιουργία νέων χώρων άθλησης, για τη φυσική αγωγή και το σχολικό αθλητισμό, για την ανάπτυξη ενός πραγματικά μαζικού λαϊκού αθλητισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ