Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Επιλογές
«Ορίζοντες» ζωγραφικής

Εκθεση έργων της Χαράς Χρυσανθάκη, με τίτλο «Ορίζοντες», θα παρουσιάσει (4 - 21/4) η γκαλερί «artigraf» (Αριστοτέλους 99, πλ. Βικτωρίας). Η δημιουργός αναζητά τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου, παλιού και καινούριου. Τα έργα εμπνέονται από θαλασσινά τοπία, τη φύση, το φως. Πολλά αποτελούν δίπτυχα ή πολύπτυχα, κάθε ένα όμως διατηρεί την αυτονομία του και μοναδικότητά του.

«Πρόκειται για μια έρευνα αναζήτησης νέων μέσων έκφρασης», σημειώνει στον κατάλογο ο καθηγητής Ε. Παπαδημητρίου, «με αποτέλεσμα να προβληθεί το εύρος της ευαισθησίας και η συνεχής της τάση προς την αφαίρεση και το συμβολισμό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός γαλήνιου συναισθήματος, τονισμένου με την προσωπική καλλιτεχνική γραφή της».

Οπως λέει η δημιουργός, «το έργο μου αναφέρεται σε ανοιχτούς ή κλειστούς ορίζοντες και στον περιβάλλοντα χώρο... Τα μέσα μου είναι μεικτά. Χρησιμοποιώ ξύλινες επιφάνειες σκαμμένες στη μέση για τα παράθυρά μου. Κολλάω αντικείμενα, τα ενσωματώνω σε μια ρευστή ύλη με χρώματα, σκόνες και κόλλες, πλαστικά και ακριλικά, συχνά ξύνω την επιφάνεια, ξεκολλάω ή επιζωγραφίζω. Η κλίμακα είναι μικρή, ανθρώπινη. Ξεκινώ χωρίς σημειώσεις ή προσχέδια. Δουλεύω και με ακουαρέλες...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ