Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΕ
Ζητά «δήλωση φρονημάτων» με μήνυμα τηλεφώνου!

Καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν με το κινητό τους ότι δε θέλουν να απεργήσουν στις 7 Απρίλη, προκειμένου να πάρουν το μεροκάματο και να μην πάνε στη δουλειά τους

Ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης απέναντι στους υπαλλήλους του Οργανισμού και τους αγώνες τους, η διοίκηση του ΟΤΕ ζητάει από τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε ανοιχτή απεργοσπασία και να δηλώσουν με τηλεφωνικό μήνυμα ότι «εμποδίζονται» να δουλέψουν προκειμένου να μη χάσουν το μισθό τους! Στην πραγματικότητα, τους καλεί να υπογράψουν μια ιδιόμορφη δήλωση «κοινωνικών φρονημάτων» ότι δε βρίσκονται στην όχθη των απεργών, αλλά σε αυτή της διοίκησης και της κυβέρνησης, που βαθαίνουν την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωση, όσοι εργαζόμενοι παρεμποδιστούν «με οποιονδήποτε τρόπο» να δουλέψουν τη μέρα της απεργίας, στις 7 Απρίλη, να στείλουν μήνυμα (SMS) με το κινητό τους τηλέφωνο, «αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο και το ΚΑΜ του (Κανονικός Αριθμός Μητρώου, τον έχει ο κάθε εργαζόμενος από τη μέρα που πιάνει δουλειά στον ΟΤΕ), οπότε και ασχέτως προσελεύσεως θα θεωρηθεί ότι εργάστηκε». Με την αυταρχική και τρομοκρατική αυτή μέθοδο - που θυμίζει μαύρες εποχές - επιχειρείται να εκβιαστούν οι εργαζόμενοι και να μην απεργήσουν! Να στραφούν ακόμα και ενάντια στους απεργούς, προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή των αντεργατικών - αντιλαϊκών σχεδίων στον Οργανισμό και όχι μόνο.

Το θράσος της διοίκησης φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι «μεριμνά» για τους εργαζόμενους, αφού, όπως ισχυρίζεται, στην πρόσφατη απεργία μπορεί να υπήρξαν εργαζόμενοι που δεν εργάστηκαν «παρ' όλο που το επιθυμούσαν», με αποτέλεσμα να χάσουν «την αμοιβή τους για τις μέρες των απεργιών ή έκαναν χρήση αδείας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για τις διακοπές τους»! Είναι η ίδια διοίκηση που μείωσε το προσωπικό κατά 5.000 άτομα, χτύπησε εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, εντατικοποίησε την εργασία. Πανηγύρισε για την κατάργηση της μονιμότητας.

Τώρα προσπαθεί να διεγείρει τα πιο αισχρά αντανακλαστικά μεταξύ των εργαζομένων, προκειμένου να πιέσει για τον τερματισμό των κινητοποιήσεων. Αλλη μια απόδειξη ότι το χτύπημα των δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από το ποιος θα κατέχει το «μάνατζμεντ» (όπως ισχυρίζονται ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), αλλά από την αντιλαϊκή πολιτική που πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ