Κυριακή 13 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Σύγχρονη τέχνη και δημόσιος χώρος

Μετά την επιτυχημένη έκθεση, «Εικόνα - Χώρος - Δράση 2», στην οποία συμμετείχαν τριακόσιοι νέοι εικαστικοί δημιουργοί, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, διοργανώνει μια ακόμη σημαντική εκδήλωση. Πρόκειται για το τετραήμερο συνέδριο με θέμα: «Σύγχρονη τέχνη και δημόσιος χώρος», που θα πραγματοποιηθεί στις 17, 18/4 (4μ.μ. - 9μ.μ.), 19/4 (9π.μ. - 2μ.μ. και 4μ.μ. - 9μ.μ.) και 20/4 (9π.μ. - 2μ.μ.) στο χώρο «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100 Γκάζι). Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές «Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τα κύρια ερωτήματα που θέτουν στη θεωρητική σκέψη, η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργικότητα και ο δημόσιος χώρος, ως τόπος και τρόπος αισθητικού βιώματος για τους πολίτες στη σύγχρονη κοινωνία».

Για τη διερεύνηση και ανάδειξη του θέματος έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν εικαστικοί καλλιτέχνες, ιστορικοί της Τέχνης, αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι, καθηγητές Πανεπιστημίων κ.ά. με τη φιλοδοξία να ανοιχτεί «ένας πραγματικός διάλογος για τα προβλήματα της τέχνης, θεωρητικά και πρακτικά, να ακουστούν και να συζητηθούν, στο μέτρο του δυνατού, πολλές, διαφορετικές και αντιτιθέμενες απόψεις και προτάσεις».

Από τους συμμετέχοντες σημειώνουμε τους: Λεώνη Βιδάλη («Ποίηση εν κινήσει», Νέλλα Γκόλαντα («Γλυπτά αρχιτεκτονικά τοπία»), Βαγγέλης Δημητρέας («Τα καλλιτεχνικά κριτήρια και για την τέχνη του δημόσιου χώρου. Αμφισβητήσεις, συγκρούσεις, καλλιτεχνική πολυμορφία»), Δ. Ζήβας («Το αστικό περιβάλλον ως πεδίο μη άσκησης καλλιτεχνικής παιδείας»), Κυριάκος Κατζουράκης («Δημόσιοι θεσμοί και Μουσείο»), Νεφέλη Κονταρίνη («Τόπος και περιεχόμενο. Ιστορικοί χώροι και έργα τέχνης»), Εμμανουήλ Μαυρομάτης («Εικαστικός χαρακτηρισμός του σύγχρονου και η διαμάχη μεταξύ των εικονικών χαρακτηρισμών»), Μιχάλης Παπαδάκης («Αισθητική, ιδεολογία και σύγχρονη τέχνη»), Ασπασία Παπαδοπεράκη («Σύγχρονη γλυπτική: ο χώρος και οι προϋποθέσεις διαλόγου με το έργο τέχνης»), Ιούλη Ράπτη («Το αίτημα της αυτονομίας του καλλιτεχνικού έργου στη σύγχρονη τέχνη»), Δημήτρης Σεβαστάκης («Ιδεολογικό ή αισθητικό ερώτημα; Πώς περιλαμβάνει η πόλη τα ιδεολογικά υποδείγματα»), Νίκος Χατζηνικολάου («Σύγχρονη τέχνη») κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ