Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Προκαλούν για ακρίβεια - αυξήσεις μισθών

Σαν ευεργέτες των εργαζομένων προσπάθησε να παρουσιάσει τους εκπροσώπους του κεφαλαίου ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Με «ευαισθησία» και «αυτοσυγκράτηση» προσπάθησε να ...ντύσει τους επιχειρηματικούς ομίλους ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αξιοποιώντας στο έπακρο τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που έσπευσε πριν λίγες μέρες να υπογράψει τη Σύμβαση της ντροπής, των αυξήσεων του 1 ευρώ, την οποία παρουσίασε ως... κοινωνική προσφορά της επιχειρηματικής κοινότητας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χαμηλά εισοδήματα! Παράλληλα, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε να απονεμηθούν εύσημα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη ...συγκράτηση των τιμών στην αγορά, αλλά την ίδια στιγμή προανήγγειλε νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, μέσω της περιβόητης αρχής της «ευελφάλειας».

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Δ. Δασκαλόπουλου έγιναν μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Οργανώσεων με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Σε μια περίοδο που οι επιχειρηματίες, με πρόσχημα την άνοδο των διεθνών τιμών σε πετρέλαιο και τρόφιμα, επιβάλλουν τη μία ανατίμηση μετά την άλλη σε όλη την γκάμα των ειδών λαϊκής κατανάλωσης, ο εκπρόσωπος των μεγαλοεπιχειρηματιών προσπάθησε να εμφανίσει τους επιχειρηματίες ως ...προστάτες των καταναλωτών, δηλώνοντας ότι «οι αυξήσεις θα ήταν μεγαλύτερες στις τιμές των προϊόντων, αν δε συμβάλανε με την αποδοτικότητά τους και οι επιχειρήσεις στη συγκράτηση των τιμών».

Αλλά οι επιχειρήσεις επιτελούν και άλλο θεάρεστο έργο, αυτό της προστασίας των φτωχών και των αδυνάτων... Με αφορμή τις αναφορές Αλογοσκούφη ότι η νέα Σύμβαση προβλέπει... υπερβολικές αυξήσεις, ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστήριξε - απάντησε ότι «για την εισοδηματική πολιτική του δημοσίου είναι υπεύθυνο το κράτος, για την εισοδηματική πολιτική στον ιδιωτικό τομέα και τους κατώτατους μισθούς είναι υπεύθυνοι οι κοινωνικοί εταίροι», ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι «... η πρόσφατη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ιδιωτικός τομέας και την αυξημένη κοινωνική ευαισθησία της επιχειρηματικής κοινότητας για τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και την υπευθυνότητα όλων των κοινωνικών εταίρων»! Οπου η... αυξημένη κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων αποτιμάται με 1 ευρώ την ημέρα...

Οσο για το θέμα των νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, αυτό κατά τον πρόεδρο του ΣΕΒ συζητείται... Συζητείται «η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα συνδυάζει την ανάπτυξη με την ασφάλεια των εργαζομένων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ