Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δυνάμεις ΜΑΤ κατά δικηγόρων

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όταν άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν βίαια δικηγόρους που επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο Ασφαλιστικό. Την προηγούμενη βδομάδα η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είχε αποφασίσει κλιμάκωση του αγώνα των μελών του και έτσι, εκτός από την αποχή, ξεκίνησε από χθες 3ήμερη κατάληψη των δικαστηρίων. Οταν ομάδα δικηγόρων που συμμετείχε στον αποκλεισμό του κτιρίου πέρασε από την είσοδο του μεγάρου, απωθήθηκε βίαια από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροτραυματισμοί μεταξύ των διαδηλωτών.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασίλη Φλωρίδη, με το αίτημα να αποχωρήσουν από τα δικαστήρια τα ΜΑΤ, πραγματοποίησε αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα επεισόδια ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του ΔΣΘ, Μ. Λαμψίδης, χαρακτήρισε υπερβολική την επιθετικότητα των ΜΑΤ, ωστόσο, όσον αφορά την κατάληψη του κτιρίου, είπε ότι αυτή δεν μπορεί να έχει «τον ολικό αποκλεισμό του μεγάρου!». Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα δικηγόρων για την υλοποίηση των αποφάσεων της ΓΣ παρενέβησαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, τονίζοντας ότι «η απόφαση της ΓΣ του ΔΣΘ φαίνεται πως ενόχλησε τις παρατάξεις της πλειοψηφίας, οι οποίες έχουν κινητοποιηθεί για να αλλοιώσουν την απόφαση των συναδέλφων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ