Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απέκλεισαν τη ΔΑΣ από το προεδρείο

Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ με τη συνεργασία του ΑΚΕ (ένα κομμάτι της ΔΑΚΕ και ένα κομμάτι του ΣΥΝ) απέκλεισαν από το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) την παράταξη της ΔΑΣ, που στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συλλόγου αναδείχτηκε σε δεύτερη δύναμη. Η πρακτική αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλουν εδώ και καιρό από κοινού οι δυνάμεις της συναίνεσης σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία για αποκλεισμό από τα όργανα των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Αποκαλυπτική ήταν η στάση της ΠΑΣΚΕ. Από την πρώτη συνεδρίαση δήλωσε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε κανένα προεδρείο με τη ΔΑΣ, αν πρώτα τα μέλη της δεν κάνουν «δήλωση μετανοίας» και δε δηλώσουν ότι θα σέβονται τις όποιες αποφάσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του ΔΣ του ΣΕΔΘ! Ζήτησαν δηλαδή από τη ΔΑΣ να συναινέσει με την αποδοχή των ελαστικών μορφών εργασίας, τη μερική απασχόληση, τις αυξήσεις κοροϊδίας του 2,5%, το σχέδιο νόμου για τα ΒΑΕ, που αποχαρακτηρίζει ειδικότητες και βάζει τους εργαζόμενους να πληρώσουν βαρύ επασφάλιστρο και άλλες αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ που στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει πως οι παρατάξεις αυτές (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τον εργοδοτικό και κυβερνητικό τους ρόλο. Ξεκαθαρίζει πως θα απογοητευτούν όσοι νομίζουν ότι μ' αυτό τον τρόπο θα περιορίσουν τη δράση της. «Η ΔΑΣ με όλες τις δυνάμεις της θα συνεχίσει τον αγώνα για την οργάνωση και πάλη των εργαζομένων κόντρα στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της διοίκησης του δήμου. Θα συνεχίσει να αποκαλύπτει το ρόλο που παίζουν οι κυβερνητικές και εργοδοτικές παρατάξεις», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ