Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
Δεν αναγνωρίζουμε τη σύμβαση της ντροπής

Η υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απέδειξε για μια ακόμα φορά τον επικίνδυνο ρόλο της. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι υπόλογη απέναντι στην εργατική τάξη της χώρας, γιατί συνειδητά υπονομεύει τον αγώνα της και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που το συνδικαλιστικό κίνημα μαζικά δίνει τη μάχη για το Ασφαλιστικό και τις συμβάσεις. Προκλητικά μίλησε για «καλή συμφωνία» που «καταγράφει το μάξιμουμ των εφικτών επιδιώξεων». Γι' αυτούς το μάξιμουμ των επιδιώξεων είναι 1 ευρώ την ημέρα για τους εργαζόμενους και συνέχιση της μονόπλευρης λιτότητας για ακόμα δύο χρόνια. Και από την άλλη, ανοιχτή στήριξη και διευκόλυνση της παραπέρα συσσώρευσης υπερκερδών στην πλουτοκρατία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών βρίσκεται στη διαδικασία διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης της Συλλογικής Σύμβαση του 2008. Συντονίζουμε την πάλη μας με τις ταξικές ομοσπονδίες και συνδικάτα για υπογραφή συμβάσεων στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου που στηρίζει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ. Συνέχεια και επόμενο αγωνιστικό βήμα είναι η απεργία στις 16 Απρίλη. Με την απεργία μας διατρανώνουμε την απόφασή μας ότι δεν υποκύπτουμε στα τετελεσμένα, θα συνεχίσουμε μαζικά τον αγώνα για ακύρωση στην πράξη του αντιασφαλιστικού νόμου.

Η εργοδοσία πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν τελείωσε το θέμα των συμβάσεων. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τη σύμβαση ντροπής. Καλούμε την εργατική τάξη να απομονώσει τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να συνεχίσει πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής, για νέες κατακτήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.


Του Δημήτρη ΒΑΡΕΛΑ*
* Ο Δημήτρης Βαρελάς είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ