Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Πρωταγωνιστής» ο δικομματισμός

Αυξημένα σε σχέση με όλο το προηγούμενο διάστημα είναι τα ποσοστά προβολής του ΚΚΕ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων το μήνα Φλεβάρη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με τα ίδια στοιχεία φαίνεται επίσης ότι τα δύο μεγάλα κόμματα εξακολουθούν να είναι οι «πρωταγωνιστές» στις προτιμήσεις των υπευθύνων των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης είπε πως η Ολομέλεια εκτίμησε ότι όσον αφορά την προβολή των μικρότερων κομμάτων υπάρχει «βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν». Ανέφερε, επίσης ότι στις αρχές του 2009 θα υπάρχει δυνατότητα καλύτερου ελέγχου με τον «Πανόπτη».

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του διευθυντή ενημέρωσης του STAR Σταμάτη Μαλέλη με τις οποίες αμφισβητεί τις μετρήσεις του ΕΣΡ με αφορμή το πρόστιμο 30.000 ευρώ που του επέβαλε το ΕΣΡ για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας σε βάρος του ΚΚΕ, ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι είναι διαφορετικός ο τρόπος μέτρησης. Το ΕΣΡ, όπως τόνισε, μετρά και τις αναφορές των τηλεπαρουσιαστών σε διάφορες δραστηριότητες των κομμάτων. Οι μετρήσεις στους σταθμούς, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, γίνονται μόνο όταν εμφανίζονται πολιτικά πρόσωπα. «Εχουν άλλους κανόνες μετρήσεων», συμπλήρωσε ο Ιωάννης Λασκαρίδης, ενώ διευκρίνισε ότι οι μετρήσεις γίνονται και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. Τόνισε, επίσης, ότι το ΕΣΡ δίνει ιδιαίτερο βάρος στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, γιατί υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους τηλεθεατές.

Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα στο ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης «Heart» 10.000 ευρώ για μη τήρηση τεχνικών προδιαγραφών. Για τον ίδιο λόγο πρόστιμο 20.000 ευρώ στο «Ράδιο Εκφρασης» Θεσσαλονίκης και στο «Ράδιο Ωμέγα» Δωδεκανήσων 15.000 ευρώ, γιατί έστειλε στο ΕΣΡ ροή προγράμματος που δεν ήταν η πραγματική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ