Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Εικαστικές περιπλανήσεις
Στην γκαλερί «Ερση» (Κλεομένους 4), παρουσιάζεται (έως 19/4) έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Κουκόπουλου. Οπως σημειώνει η Αθηνά Σχοινά, «Μια απόμαχη κι αποσυρμένη βάρκα ψαρέματος στην ακρογιαλιά, γίνεται για τον Στάθη Κουκόπουλο
Στην γκαλερί «Ερση» (Κλεομένους 4), παρουσιάζεται (έως 19/4) έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Κουκόπουλου. Οπως σημειώνει η Αθηνά Σχοινά, «Μια απόμαχη κι αποσυρμένη βάρκα ψαρέματος στην ακρογιαλιά, γίνεται για τον Στάθη Κουκόπουλο "υπόθεση εργασίας" του. Γνωρίζοντας σχέδιο κι έχοντας εξασκηθεί στις τεχνικές και στην εκφραστικότητα του χρώματος, την εμφανίζει από διάφορες οπτικές γωνίες, που σκηνοθετούν την προσβασιμότητα του θεατή σε όσα η λέμβος του υποβάλλει...».
  • Στην γκαλερί «A.D.» (Παλλάδος 3), παρουσιάζεται (έως 10/5) έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Θεοδωρόπουλου. Στα έργα, ο Γ. Θεοδωρόπουλος εστιάζει στις μνήμες της οικογένειας και της νεότητας, μέσα από λεπτομέρειες της καθημερινότητας. Οι εικόνες παραπέμπουν σε έναν κόσμο ευάλωτο, αλλά και δυνατό. Για τον δημιουργό, η φωτογραφία αποτελεί πεδίο αναζήτησης της ανθρώπινης εμπειρίας και ταυτότητας.
  • Στην «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου», (Βαλαωρίτου 9α), φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Αντωναρόπουλου με τίτλο «ΗΜΙ-ΦΩΣ». Στα παρουσιαζόμενα έργα, ο δημιουργός πραγματεύεται το τεχνητό φως και πώς αυτό αναδεικνύει τη φόρμα μέσω των κενών της. Νυχτερινές μητροπόλεις, μυστικές συναντήσεις, λιμάνια, πόρνες, αυτοκίνητα ...συνδιαλέγονται με την αυστηρότητα του σχεδίου και τη δωρικότητα του άσπρου - μαύρου, ενώ ταυτόχρονα φλερτάρουν με το χρώμα και την ποπ αρτ διάθεση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ