Κυριακή 13 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ
Μήνυμα συνέχισης του αγώνα

Η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ ουσιαστικά καθηλώνει τους μισθούς και τα ημερομίσθια, παρατείνει τη λιτότητα και βάζει πρόσθετα εμπόδια στις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Οι εργοδότες επικαλούνται την ΕΓΣΣΕ και λένε ότι δε θέλουν να δώσουν παραπάνω, θεωρώντας μάλιστα υπέρογκες αυτές τις αυξήσεις. Επίσης, σοβαρές επιπτώσεις υπάρχουν και σε σχέση με το Ασφαλιστικό, όσον αφορά τον υπολογισμό των συντάξεων. Καταβάλλονται μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία.

Για τις διαπραγματεύσεις για τις κλαδικές συμβάσεις μέχρι σήμερα, οι εργοδότες μας ζήτησαν να περιμένουμε ενόψει της υπογραφής της ΕΓΣΣΕ. Τώρα που υπογράφτηκε, δε φαίνονται διατεθειμένοι να δώσουν τις αυξήσεις που ζητάμε και να ικανοποιήσουν τα δικά μας αιτήματα. Εμείς απ' τη μεριά μας βάζουμε σε προτεραιότητα την αύξηση του επιδόματος αδείας, την επέκταση της υπαλληλικής ιδιότητας, επιπλέον πολυετίες, την αύξηση της νυχτερινής αμοιβής στο 50% κλπ.

Την ίδια στιγμή, μεγάλες είναι οι αρνητικές συνέπειες και στο Ασφαλιστικό, με το νέο νόμο. Πρώτα απ' όλα για τις γυναίκες και τους νέους, με την αύξηση των ορίων ηλικίας και φυσικά τη μείωση των συντάξεων, με την αύξηση των ορίων ηλικίας και στα ΒΑΕ, στα οποία συνταξιοδοτικά εντάσσονται πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου μας. Με την ενοποίηση στο νέο ταμείο, το ΕΤΑΤ, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στις παροχές Υγείας. Για παράδειγμα, όσοι ήταν πριν στο ΤΑΤΑ δεν πλήρωναν τίποτα για παρακλινικές εξετάσεις (αίματος, ακτινογραφίες κλπ.) ενώ τώρα, θα επιβαρύνονται με μια συμμετοχή 20%.

Στη βάση αυτής της όξυνσης των προβλημάτων μας, με την απεργία στις 16 Απρίλη, θέλουμε να καταγγείλουμε τη δίχρονη ΕΓΣΣΕ με την «αύξηση» του 1 ευρώ στα μεικτά, θέλουμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα για τη συνέχιση του αγώνα, ενάντια στο ΣΕΒ, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, σήμερα της ΝΔ και πριν του ΠΑΣΟΚ, που κινείται στη λογική της ενίσχυσης του κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητας.


Δημήτρης ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου - Χάρτου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ