Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για δημόσια πραγματικά δωρεάν Ειδική Αγωγή

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Αγώνας για την απόσυρση του νομοσχεδίου - κοροϊδία για την ειδική αγωγή, για τη διεκδίκηση ειδικής αγωγής όχι μόνο υποχρεωτικής, αλλά και δημόσιας και δωρεάν ήταν το μήνυμα που έστειλαν χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, φοιτητές και απόφοιτοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Οχι στους εμπόρους της αναπηρίας», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Παιδείας.

Αποκλείοντας για περισσότερο από μία ώρα την είσοδο του υπουργείου, δήλωσαν ότι το νομοσχέδιο που προωθείται, πέρα από τις φαινομενικά θετικές ρυθμίσεις του, δε δίνει ουσιαστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα της εκμετάλλευσης των ΑμΕΑ, με τις οικογένειές τους να πουλούν ό,τι έχουν και δεν έχουν για τις ανάγκες πρώιμης διάγνωσης, παρέμβασης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών τους.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την αυριανή απεργία και συλλαλητήρια κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ.

  • Την Πέμπτη 17 Απρίλη, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Επιτροπή Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ καλούν σε ανοιχτή πλατιά σύσκεψη με θέμα «Ειδική Αγωγή, ώρα: μηδέν, η αναγκαιότητα της συνολικής ταξικής αντεπίθεσης». Η σύσκεψη πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου (απέναντι από τον τερματικό σταθμό του Μετρό, Αγ. Αντώνιος) στις 7 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ