Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Απαγορεύεται» εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά

Καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και της ΤΟ Σιβιτανιδείου της ΚΝΕ

Για ποιο λόγο σε ένα σχολείο η διεύθυνση δεν επιτρέπει τη διοργάνωση συζήτησης της ΚΝΕ με θέμα την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά; Είναι θέμα «ταμπού» τα ναρκωτικά, όταν στους γύρω δρόμους γίνεται συχνά πυκνά διακίνηση ναρκωτικών; Απαγορεύεται η έκφραση πολιτικής νεολαίας σε χώρους εκπαίδευσης; `Η μήπως η Εκκλησία - στην οποία ανήκει η συγκεκριμένη σχολή - ενοχλείται από την ανάπτυξη των θέσεων της ΚΝΕ;

Οπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η Αχτιδική Επιτροπή Νοτίων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και η ΤΟ Σιβιτανιδείου της ΚΝΕ, ο Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου αρνείται να παραχωρήσει αίθουσα για τη διοργάνωση συζήτησης στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων της ΚΝΕ με θέμα: «Ζήσε ανυπότακτα, αγωνιστικά. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ενώ «από τη διεύθυνση είχε δοθεί θετική απάντηση για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθυστερούσαν αδικαιολόγητα να απαντήσουν ποια αίθουσα θα παραχωρήσουν» και τονίζεται ότι χτες ο Γενικός Διευθυντής «είπε ότι δεν επιτρέπει να γίνει η εκδήλωση, πως δεν μπορεί πολιτική νεολαία να πραγματοποιήσει εκδήλωση μέσα στο χώρο της Σιβιτανιδείου (ο οποίος συστεγάζει πρωινά και απογευματινά ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και τα Δημόσια ΙΕΚ) και πως αν γίνει θα "έχετε να κάνετε με την αστυνομία"».

«Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική στάση του διευθυντή η οποία βεβαίως και δεν αποτελεί εξαίρεση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται: «Κόντρα στη λογική της υποταγής, καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους συλλόγους γονέων και καθηγητών, να μην επιτρέψουν αυτή την απαγόρευση, να πάρουν μέρος όλοι μαζικά στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ, να μπουν οι ίδιοι μπροστά για να μην γίνουν οι μαθητικές κοινότητες φυτώρια υποταγμένων ανθρώπων αλλά εστίες προβληματισμού, σκέψης, συζήτησης και οργάνωσης του αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΚΝΕ έχει ως εξής:

  • Αύριο Τετάρτη: Τουρνουά Μπάσκετ στον προαύλιο χώρο της Σιβιτανιδείου, με συμμετοχή και ομάδων από θεραπευτικές κοινότητες.
  • Μεθαύριο Πέμπτη: Συζήτηση γύρω από το ζήτημα των ναρκωτικών με τον πρόεδρο του ΕΣΥΝ, Η. Μιχαλαρέα και εκπροσώπους θεραπευτικών κοινοτήτων («Θησέας», «Διάβαση» κ.ά.) και προβολή ντοκιμαντέρ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ