Τετάρτη 16 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ»
Αμεση απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα

Στάση εργασίας σήμερα για την απόλυση του συνδικαλιστή Βαγγέλη Αντωνίου. Μάχη με τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και στη Θέρμη

Στόχος της εργοδοσίας είναι το ταξικό συνδικάτο και η συνεπής δράση του στο πλευρό των εργαζομένων

Eurokinissi

Στόχος της εργοδοσίας είναι το ταξικό συνδικάτο και η συνεπής δράση του στο πλευρό των εργαζομένων
Στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση του εργαζόμενου Βαγγέλη Αντωνίου, που δουλεύει 17 χρόνια στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν», προχώρησε η διεύθυνση του ξενοδοχείου. Το σωματείο εργαζομένων στο «Μετροπόλιταν» αποφάσισε για σήμερα την πραγματοποίηση 3ωρης (7πμ-10πμ) προειδοποιητικής στάσης εργασίας.

Ο Βαγγέλης Αντωνίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, ήταν εκλεγμένος τα προηγούμενα χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου και είχε συνεπή συνδικαλιστική δράση, συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες και τις κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, με αποκορύφωμα τις 24ωρες απεργίες στις 12 Δεκέμβρη, 13 Φλεβάρη και 19 Μάρτη για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και να δείξουν με αποφασιστικό τρόπο στη διεύθυνση ότι «δε δεχόμαστε τέτοιες τρομοκρατικές απολύσεις στο ξενοδοχείο "Μετροπόλιταν". Με τη συμπαράσταση των ταξικών συνδικάτων της Αθήνας, του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, δε θα επιτρέψουμε τρομοκρατικές απολύσεις. Η απόλυση του Βαγγέλη Αντωνίου δε θα περάσει», καταλήγει.

Στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Με 24ωρη απεργία σήμερα συνεχίζουν τον αγώνα τους και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Θέρμης Θεσσαλονίκης, για την επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων τους. Οι εργολάβοι «Αφοί Κωνσταντινίδη» απαντούν με τη συνδρομή της αστυνομίας και με κινητοποίηση απεργοσπαστικού μηχανισμού. Στο πλευρό των απεργών που συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του εργοστασίου χτες το πρωί, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας, βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, καθώς και στελέχη του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στη συνάντηση που ακολούθησε στην Επιθεώρηση Εργασίας, οι εκπρόσωποι της επιχείρησης αποχώρησαν, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας αρκέστηκε να στείλει τους απολυμένους να βρουν το δίκιο τους στα πολιτικά δικαστήρια.

Απολύσεις στα «Ντιούτι Φρι»

Σε τέσσερις απολύσεις προχώρησε η διεύθυνση του καταστήματος των αφορολογήτων ειδών («Ντιούτι Φρι») στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η επιχείρηση κάλεσε 15 εργαζόμενους να παραιτηθούν, δίνοντάς τους 1,5 φορά την αποζημίωση. Τέσσερις εργαζόμενοι δε δέχτηκαν να φύγουν και έτσι η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ