Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Αναζητήσεις» στον «902 TV»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και σήμερα εκπομπές του «902 TV» με πολιτικά θέματα, καλλιτεχνικά και θέματα υγείας.

Στις 18.00 «Εις Υγείαν». Η οξεία σκωληκοειδίτιδα αποτελεί συχνή νόσο και αφορά κυρίως τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες του πληθυσμού. Ο κίνδυνος από την εξέλιξη και τις επιπλοκές της, απαιτεί άμεση κινητοποίηση στην εμφάνιση ενοχλημάτων που μπορεί να σχετίζονται με την πάθηση. Για κάποιους αυτό είναι ήδη γνωστό, καθώς δεν είναι λίγες οι οικογένειες που έχουν τουλάχιστον ένα μέλος χειρουργημένο. Η εκπομπή θα επιχειρήσει να ξεδιαλύνει κάποιους μύθους σε όσους η πάθηση δεν είναι γνωστή και με τον παραμικρό πόνο στην κοιλιά, το μυαλό τους τρέχει στην οξεία σκωληκοειδίτιδα. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Μπαλντίδη συζητά με τον γενικό χειρουργό Ανδρέα Τσάπαλο για το τι είναι το «σκουλήκι», τι ρόλο παίζει και πότε το χειρουργούμε. Ο καλεσμένος της εκπομπής ενημερώνει παράλληλα και για την κύστη κόκκυγα, κατάσταση που μπορεί να κρατάει για χρόνια, χωρίς να δίνει έντονα συμπτώματα. Στην εκπομπή θα αναλυθούν η παθογένεια και οι τρόποι αντιμετώπισης της ασθένειας.

Στις 20.30 θα μεταδοθεί το 5ο μέρος της ρώσικης σειράς «Space sentury. The chronicle pages».

Στις 22.00 «Αναζητήσεις». Εκπομπή που αναζητά και αναδεικνύει τη βαθύτερη ουσία των κοινωνικών και πολιτικών φαινομένων και εξελίξεων, τις ρίζες και τις ιδεολογικές τους προεκτάσεις. Με τον Κώστα Καραχάλιο.

Στις 23.00 «CINE PLANO». Την εκπομπή επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Κώστας Σταματόπουλος, σκηνοθέτης, και Γιάννης Φραγκούλης, κριτικός κινηματογράφου. Στην εκπομπή θα γίνει κριτική στις νέες ταινίες που θα προβάλλονται από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Επίσης θα προβληθεί συνέντευξη με τον σεναριογράφο Jean Claude Carriere, ο οποίος έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες σε όλο τον κόσμο, όπως ο Λουί Μπουνιουέλ, ο Λουί Μαλ κ.ά. Εχει γράψει περίπου 130 σενάρια για τον κινηματογράφο, έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες μικρού μήκους, η μία από τις οποίες βραβεύτηκε με Οσκαρ, και ορισμένα ντοκιμαντέρ. Επίσης για 30 χρόνια συνεργάζεται με τον Πίτερ Μπρουκ στη συγγραφή θεατρικών έργων. Ο Jean Claude Carriere τιμήθηκε για το σύνολο της καριέρας του στο Φεστιβάλ της Λάρισας, πριν λίγες μέρες. Η εκπομπή θα παρουσιάσει ακόμα αφιέρωμα στη θεματολογία του ελληνικού κινηματογράφου που σχετίζεται με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και τη χούντα. Ακόμη, θα παρουσιαστεί η κινηματογραφική αίθουσα «Ιντεάλ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ