Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ
«Αδηλο το μέλλον», λέει τώρα η κυβέρνηση

Ανησυχίες και πλήρη αβεβαιότητα για την παραπέρα εξέλιξη του πληθωρισμού εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά και την καταγραφόμενη άνοδο στην ευρωζώνη, που για το μήνα Μάρτη του 2007 έφτασε σε 3,6%.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε χτες με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνα ενόψει της δημοσιοποίησης της ετήσιας έκθεσης από την κεντρική τράπεζα.

«Αδηλο το μέλλον», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραπέρα πορεία του πληθωρισμού. Από την πλευρά του ο Ν. Γκαργκάνας σημείωσε ότι συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις.

Στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη, γίνεται εκτίμηση για αύξηση του ΑΕΠ της χώρας κατά 3,5% για το 2007. Σημειώνουν ταυτόχρονα τους αυξημένους κινδύνους στη διεθνή οικονομία, οι οποίοι θεωρείται αρκετά πιθανόν να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα...

Είναι δηλαδή απόλυτα φανερό ότι αργά ή γρήγορα θα προχωρήσουν σε αναθεωρήσεις των αρχικών εκτιμήσεων τόσο για τον τιμάριθμο όσο και για άλλα μεγέθη της οικονομίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ