Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αδεια λειτουργίας ακόμη και με πολεοδομικές παραβιάσεις

Στη χορήγηση άδειας λειτουργίας σε τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν χωρίς το ειδικό σήμα του ΕΟΤ (είτε επειδή δεν το πήραν ποτέ, είτε επειδή έληξε και δεν το ανανέωσαν), ανεξάρτητα από τυχόν πολεοδομικές παραβιάσεις, προχωρεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με σχετική νομοθετική ρύθμιση που παρουσίασε χτες ο υπουργός Α. Σπηλιωτόπουλος.

Η αίτηση για τη χορήγηση ειδικού σήματος θα μπορεί να υποβληθεί εντός 4 μηνών μετά τη δημοσιοποίηση της ρύθμισης. Μετά από αυτή την προθεσμία θα σφραγίζονται τα καταλύματα που λειτουργούν χωρίς άδεια (εφόσον εντοπιστούν). Ο υπουργός απέδωσε τη ρύθμιση στην ανάγκη ελέγχου όλων των καταλυμάτων και της ασφαλούς λειτουργίας τους, ωστόσο για πρώτη φορά θα λειτουργούν νόμιμα επιχειρήσεις που έχουν πολεοδομικές παραβιάσεις. Το «πρόβλημα» θα λυθεί με το να καταθέτει ο ενδιαφερόμενος βεβαίωση για την πυρασφάλεια, η οποία θα ελέγχεται (δειγματοληπτικά) από την Πυροσβεστική, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης από την Πολεοδομία.

Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού το τρέχον έτος και ανακοίνωσε ότι: μέχρι το τέλος της βδομάδας θα εκδοθεί η ΚΥΑ για τη σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας που θα συντονίζει την εφαρμογή κοινοτικών επιδοτήσεων σχετικών με τον τουρισμό από διαφορετικά προγράμματα. Θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση ζητήματα προϋποθέσεων λειτουργίας κέντρων θαλασσοθεραπείας. Θα ενταχθούν οι οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις στις διατάξεις για τα τουριστικά καταλύματα. Το Μάη ξεκινά ο κοινωνικός τουρισμός του ΕΟΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ