Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Εκρηκτική διόγκωση λόγω πληθωρισμού

Εκρηκτική διόγκωση του τζίρου καταγράφεται στον κλάδο της μεταποίησης, γεγονός που έχει να κάνει με τις ραγδαίες ανατιμήσεις τις οποίες οι βιομήχανοι φορτώνουν στη λαϊκή κατανάλωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο «δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία» για το μήνα Φλεβάρη του 2008 παρουσίασε αύξηση 20,1%. Ειδικότερα ο «δείκτης κύκλου εργασιών» ενισχύθηκε: Στον κλάδο της Ενέργειας σε ποσοστό 54,6% (!) γεγονός που έχει να κάνει με τη διόγκωση των τιμών στα καύσιμα, στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά σε ποσοστό 14% και στα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά 9,2%.

Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι τα λαϊκά στρώματα αναγκάζονται να ξοδέψουν πολλά περισσότερα για την απόκτηση λιγότερων αγαθών. Είναι επίσης φανερό ότι οι συνεχιζόμενες μεγάλες ανατιμήσεις στα εμπορεύματα πλατιάς κατανάλωσης λειτουργούν στην κατεύθυνση αναδιανομής των εισοδημάτων σε όφελος των βιομηχάνων και άλλων.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ο ίδιος δείκτης σε μέσα επίπεδα 12μηνου (Μάρτης 2007 - Φλεβάρης 2008) ενισχύθηκε σε ποσοστό 6,3%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ