Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κάμερες παρακολούθησης σε κατοικίες υπόπτων

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Πράσινο φως από την κυβέρνηση στην αστυνομία, στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής δράσης της, να εγκαταστήσει κάμερες σε κατοικίες υπόπτων για μέγιστο διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung», που επικαλείται νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των αρμοδιοτήτων της αστυνομίας.

Η επίμαχη διάταξη φέρεται να εγκρίθηκε από τον Χριστιανοδημοκράτη υπουργό Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την υπουργό Δικαιοσύνης Μπριγκίτε Τσίπρις, που ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Πάντως, το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από το γερμανικό Κοινοβούλιο. Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται λίγο μετά την εισήγηση της κυβέρνησης ενός νομοσχεδίου που επιτρέπει στην αστυνομία να κατασκοπεύει μέσω του Internet τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ύποπτων προσώπων.

Στο μεταξύ κόπασαν τα σενάρια μετά την κίνηση της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) να συγκροτήσει συμμαχία με το κόμμα των Πρασίνων ώστε να σχηματίσουν κυβέρνηση στο Αμβούργο, μετά την απόρριψη εκ μέρους των ηγεσιών των δύο κομμάτων ότι αυτή η κίνηση ενδεχομένως μπορούσε να επαναληφθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ